Publicado 25/4/2019 17:50:18 +02:00CET

La NSA recomana al govern d'EUA el cessament del seu programa de vigilncia telefnica

US Senate Intelligence Committee on Worldwide Threats
CONTACTO - Archivo

MADRID, 25 Abr. (Portaltic/EP) -

L'Agncia de Seguretat Nacional (NSA) dels Estats Units ha recomanat al govern d'aquest país que cessi el seu programa de vigilncia telefnica als seus ciutadans, a causa que les dificultats logístiques i legals que suposa sobrepassen als beneficis, segons ha publicat el diari The Wall Street Journal.

A través del programa de vigilncia telefnica, la NSA recollia informació relativa a trucades i missatges de text en els telfons dels seus ciutadans, de les quals emmagatzemava metadades per ajudar a trobar possibles terroristes.

El projecte va ser creat després dels atemptats de l'11 de setembre del 2001 als Estats Units pel govern del llavors president George W. Bush, al principi com un programa secret, encara que es va donar a conixer més tard amb les revelacions de la CIA i la NSA Edward Snowden el 2013.

Ara, segons The Wall Street Journal, fonts de la prpia agncia han revelat que a causa dels problemes legals derivats de la utilització de vigilncia telefnica, la NSA va deixar d'utilitzar-lo al comenament d'aquest any 2019. El permís legal per seguir endavant amb el projecte va acabar el desembre del 2018, i seria necessria l'autorització del Congrés dels Estats Units per reprendre'l.

L'agncia nord-americana ha sollicitat al govern, que és l'encarregat de mantenir o cancellar el programa, que ho cessi a causa que proporciona un valor limitat a la seguretat nacional i s'ha convertit en un problema a nivell logístic.

El director de la NSA, el general Paul Nakasone ha reconegut que els responsables de l'agncia estan revisant "si continua sent necessari per a la seguretat nacional dels Estats Units", com ha reconegut en un esdeveniment aquest mes d'abril a Washington i segons recull The Wall Street Journal.