Nathaniel Gleicher (Facebook): "Hi ha un equip encarregat que el discurs polític sigui autèntic i legítim"

Facebook preparat per fer front als possibles fraus
PIXABAY/CC/GERALT - Archivo
Publicado 15/2/2019 18:17:41CET

MADRID, 15 Feb. (Portaltic/EP) -

Els equips de ciberseguretat de Facebook fa mesos que es preparen per fer front als falsos discursos i debats polítics, i altres possibles enganys que puguin sorgir a les seves plataformes de cara a les eleccions europees del 26 de maig.

En una trucada de premsa organitzada per Facebook aquest dijous 14 de febrer, el responsable de ciberseguretat i política de la companyia, Nathaniel Gleicher, ha parlat sobre la feina que està fent Facebook en matèria de ciberseguretat, amb un focus especial en les properes eleccions europees.

El directiu ha assenyalat que les eleccions són dates claus perquè els equips de seguretat de la companyia han de fer una feina més exhaustiva a totes les seves plataformes a causa de l'aparició de possibles xarxes de notícies falses, i ha explicat com Facebook localitza i elimina aquest tipus de xarxes per evitar que s'arribi a un engany en qualsevol dels seus serveis.

Segons ha detallat Gleicher, Facebook compta amb un gran equip de ciberseguretat encarregat de confrontar tots dos grups d'amenaça. El primer engloba atacs com el 'hacking' i el 'phishing', que estan més enfocats a adquirir la informació dels usuaris. El segon són les anomenades 'operacions d'informació', que intenten manipular qualsevol debat públic amb un objectiu estratègic.

L'operacions d'informació són l'objectiu dels equips de ciberseguretat en els períodes d'eleccions. El directiu ha explicat que el seu equip treballa en dos nivells: primer, és necessari rastrejar totes les operacions per localitzar els actors fraudulents. El segon nivell s'encarrega d'analitzar els comportaments duts a terme pels mals actors i aprendre'n perquè, d'aquesta manera, es puguin desenvolupar noves habilitats i crear solucions que facin que les barreres siguin més difícils de creuar.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.