Publicado 5/11/2019 17:38:39 +01:00CET

Microsoft presenta noves eines tecnològiques per a un aprenentatge personalitzat que eviti el fracàs escolar

Stand de Microsft a SIMO Education en l'esdeveniment celebrat aquest dimarts
Stand de Microsft a SIMO Education en l'esdeveniment celebrat aquest dimarts - MICROSOFT

MADRID, 5 Nov. (Portaltic/EP) -

Microsoft ha presentat en el marc de la fira tecnològica SIMO Educació aquest dimarts les seves novetats tecnològiques en el camp de l'educació enfocades a proporcionar a l'alumnat un aprenentatge personalitzat del professor que eviti el fracàs escolar.

La directora d'Educació de Microsoft a Espanya, Belén Gancedo, ha exposat en l'esdeveniment celebrat a IFEMA, en el marc de SIMO Educació, les tres grans novetats tecnològiques de la companyia en Educació que són l'aposta per la intel·ligència artificial en aquest àmbit, la col·laboració de l'equip d'Hacking STEM amb la NASA i els avanços de les seves certificacions tecnològiques a professors.

En primer lloc, pel que fa a l'aplicació d'eines d'intel·ligència artificial (IA) a les aules, Microsoft ha introduït una nova eina que permet detectar l'expressió facial dels alumnes indicant-li al professor com estan rebent aquests les lliçons, si li està costant a algú en particular entendre l'explicació, per exemple. D'aquesta forma, el professor podrà adequar la seva manera d'ensenyament a cada alumne.

"Atès que els estudiants d'avui necessitaran treballar en un futur en què la IA serà una cosa habitual, és important que els centres educatius exposin als estudiants aquest tipus de tecnologia i la utilitzin", ha explicat Gancedo. De fet, ha postil·lat que "pot ser que no hi hagi cap àrea on les possibilitats de la IA siguin més interessants -o més importants- que l'Educació".

Microsoft defensa que aquestes eines d'intel·ligència artificial permeten aplicar tècniques d'anàlisis de dades i aprenentatge automàtic per fer possible un aprenentatge personalitzat que permeti els professors detectar un cas de possible abandonament escolar a temps, de tal manera que s'apliquin les mesures necessàries perquè això no es doni.

En segon lloc, la companyia ha presentat els seus nous projectes Hacking STEM, que barregen el concepte que l'estudiant sigui el creador amb la robòtica i que són resultat de l'aliança amb la NASA. Aquestes propostes estan enfocades a alumnes de Primària i Secundària, i pensades per desenvolupar les habilitats digitals, segons ha assegurat la companyia en l'esdeveniment.

Així, en aquest cas, cada activitat està enfocada als reptes als quals s'enfronten els astronautes mentre viuen a l'espai. En SIMO, han exposat dos projectes que consisteixen a fer que els alumnes experimentin la microgravetat així com poder detectar la radiació mitjançant les seves pròpies creacions.

el més llegit

 1. 1

  Mor un conductor en xocar amb un camió a l'autovia A-2 a Lleida

 2. 2

  Dimiteix el Govern del Líban després de les explosions al port de Beirut

 3. 3

  Tallada la línia R3 entre Torelló (Barcelona) i Ripoll (Girona) per un atropellament

 4. 4

  Bachelet (ONU) alerta que un projecte de llei sobre crims sexuals podria "legitimar" el matrimoni infantil a Somàlia

 5. 5

  Coronavirus.- El Govern de Colau assegura que la corba de contagis a Barcelona "s'està aplanant"