Publicado 8/5/2019 16:59:12 +02:00CET

Més de 2 milions de llars a Espanya no tenen connexió a Internet, segons UGT

Jardinería en Internet
ISTOCK

MADRID, 8 May. (EUROPA PRESS) -

Un total de 2,22 milions de llars a Espanya no disposen de cap tipus de connexió a Internet, la qual cosa ens col·loca en la cua d'Europa en països connectats, segons l'informe de La Bretxa Digital a Espanya, elaborat per la UGT.

L'estudi dictamina que 4,4 milions de persones a Espanya mai han emprat Internet (12,7% més grans de 16 anys). En paraules del responsable de Digitalització del sindicat, José Valera, "pel que fa a Europa, doblem a països com Alemanya i estem per sobre de la mitjana, amb un 14%, davant del 12,9% de la UE".

"Si no abordem el tema allà on hi ha exclusió, el problema serà encara més gran", ha destacat el secretari d'Estat per a l'Avanç Digital, Francisco Polo, present en la presentació de l'estudi. Segons ell, els greus impactes de la bretxa digital afecten de manera directa i extensa sobre l'economia espanyola en la creació d'empreses online i la internacionalització de pimes.

El sindicat destaca la importància d'unir tots els agents socials per corregir la bretxa digital de manera col·lectiva. "Convido la CEOE i altres organitzacions al fet que no vegin aquest repte com un perill, perquè és l'única solució per resoldre aquesta situació", ha emfatitzat el secretari general de Fesmc-UGT, Miguel Ángel Cisneros.

En la seva opinió, la bretxa digital segueix tenint les mateixes barreres des de fa 12 anys, que són les d'accés, coneixement i interès. "La principal barrera no és no tenir connexió a casa, és que no els interessa (el 68%), un percentatge que augmenta en 8 punts en 3 anys", ha reiterat.