Publicado 22/01/2018 15:05

Mastercard farà servir tecnologia biomètrica per validar pagaments digitals des del 2019

MasterCard
REGIS DUVIGNAU

MADRID, 22 Ene. (EUROPA PRESS) -

Mastercard reemplaçarà des d'abril del 2019 el seu mètode d'autenticació de pagaments digitals, SecureCode, per un altre anomenat Mastercard Identity Check, que utilitza la tecnologia biomètrica.

Per a l'ús d'aquest servei, que ja està disponible en 37 països, els clients utilitzaran una aplicació mitjançant la qual podran identificar-se a través d'un reconeixement facial o un escàner d'empremta dactilar o l'iris, de manera que no necessitaran fer servir una contrasenya.

"La biometria és cada vegada més apreciada pels consumidors espanyols. De fet, segons el nostre últim baròmetre de pagaments digitals, el 51% dels consumidors digitals prefereix aquest tipus de mètodes per sobre de les contrasenyes o altres formes d'identificar-se", explica la directora general de Mastercard Espanya, Paloma Real.

Mastercard ha llançat un paquet de serveis de seguretat basats en la tecnologia biomètrica i la intel·ligència artificial després de l'entrada en vigor el passat 13 de gener de la normativa europea de mitjans de pagament PDS2, entre els quals es troba el nou sistema de validació dels pagaments.

A més, la companyia habilitarà a finals d'aquest mes un nou servei de detecció de frau basat en intel·ligència artificial, que accelerarà l'aprovació de transaccions autèntiques i reduirà les operacions fraudulentes.

Així mateix, ha dissenyat un nou servei de notificació d'alertes al mòbil que permetrà als consumidors augmentar el control sobre les seves despeses. La companyia es troba treballant amb entitats per implementar aquesta funcionalitat al juliol d'aquest any.

Finalment, des del pròxim octubre Mastercard comunicarà als clients les targetes dels quals caduquin les seves noves dades als comerços que prefereixi l'usuari. A més, sota petició del client, bloquejarà les transaccions que no siguin rellevants.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés