L'ús de diverses tecnologies digitals elevarà en 5.085 milions la capitalització de les empreses

Noves oficines d'Accenture a La Rotonda de Barcelona
ACCENTURE
Publicado 29/9/2017 11:18:09CET

MADRID, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

Les companyies que combinin diverses noves tecnologies digitals podran incrementar la seva capitalització de mercat en més de 6.000 milions de dòlars (5.085 milions d'euros), segons es desprèn de l'informe 'Industry X.0. Combine and Conquer' elaborat per Accenture.

L'estudi assenyala que, encara que varien depenent del sector, la combinació de deu tecnologies (la impressió 3D, la intel·ligència artificial, la realitat augmentada i virtual (RA/RV), els robots i vehicles autònoms, l'analytics del Big Data, el blockchain, el digital twin, l'aprenentatge autònom i la informàtica mòbil) poden tenir un gran impacte en les empreses.

Per exemple, apunta que les empreses dedicades als béns d'equip industrials podrien estalviar més de 43.000 dòlars (36.444 euros) per treballador si combinessin robòtica, intel·ligència artificial, blockchain, big data i tecnologies d'impressió 3D.

Per la seva banda, les companyies del sector energètic podrien incrementar en més de 16.000 milions de dòlars (13.560 milions d'euros) la seva capitalització de mercat combinant la realitat virtual, el Big Data i la intel·ligència artificial.

"Més que simplement transformar-se en negocis digitals, les companyies han de reinventar per complet els seus models operacionals, la seva producció i les seves cadenes de valor per crear més valor a través del digital", ha afirmat el director gerent d'Industry X.0. d'Accenture Alan Quilligan.

Per conèixer el nivell de demanda de la Indústria X.0, que l'empresa empra per anomenar la reinvenció digital de la indústria, Accenture va enquestar un total de 931 directius de més de 21 països, dels quals un 80% demanda "noves eficiències, nou creixement i noves experiències que oferir, tot això alhora".

A més, només el 13% dels directius de més de 900 grans empreses afirma que les seves companyies estan obtenint més eficiència i creixement a través de noves fonts d'ingressos de les seves inversions en tecnologies digitals, mentre que un 64% coincideix que no haver aprofitat els components digitals que aporten valor els farà haver de lluitar per la supervivència de les seves companyies en el futur.

En aquest context, Accenture va estudiar una sèrie de combinacions tecnològiques per ajudar les empreses els ingressos de les quals per vendes excedissin els 1.000 milions de dòlars (848 milions d'euros) en diferents sectors (automobilístic, químic, de béns de consum i serveis, indústria electrònica i d'alta tecnologia, energètic, biològic i d'utilities) a reduir significativament el seu cost per treballador i augmentar la seva capitalització de mercat.

D'altra banda, l'estudi també recull que el 29% dels entrevistats afirma que existeix una escassetat d'habilitats digitals entre els treballadors, la qual cosa està limitant les innovacions amb productes connectats i intel·ligents.

Respecte a l'àmbit laboral actual, un 55% dels directius afirma que en la indústria X.0. seran més els llocs que es creuen, amb grau de responsabilitat, que els que puguin eliminar-se. A més, un 56% assegura que els llocs ja existents s'ampliaran o evolucionaran.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2018 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.