Publicado 18/6/2019 17:00:20CET

La Intel·ligència Artificial aconsegueix reconstruir la cara de persones només a través de la seva veu

La Intel·ligència Artificial aconsegueix reconstruir el rostre de persones solament a través de la seva veu
MIT CSAIL

MADRID, 18 Jun. (Portaltic/EP) -

Una algoritme d'Intel·ligència Artificial que ha desenvolupat l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), als Estats Units, ha estat capaç de reconstruir la cara d'una persona després d'agafar com a punt de partida únicament la seva veu.

El laboratori de Ciències Informàtiques i Intel·ligència Artificial del MIT (MIT CSAIL) ha publicat Speech2Face ('de parla a cara', en anglès), una eina que a través d'un extracte breu de parla és capaç de determinar factors com l'edat, el gènere i l'ètnia d'una persona.

Els autors de l'estudi han assegurat que el seu objectiu "no és reconstruir una imatge precisa de la persona, sinó més aviat recuperar característiques físiques que estan correlacionades amb la parla".

Aquest projecte pretén saber fins a quin punt és possible saber l'aspecte d'una persona a partir de la seva veu, i s'inspira en la manera en la qual les persones construïm models dels trets d'algú de qui només en coneixem la veu.

Speech2Face funciona a través d'una xarxa neuronal d'aprenentatge profund dissenyada i entrenada a partir de la base de dades oberta AVSpeech, formada per més de 100.000 persones que parlen en fragments curts de sis segons.

Per demostrar-ne els resultats, la investigació ha utilitzat també la base de dades VoxCeleb, formada per milions de vídeos publicats a internet en els quals apareixen 7.000 persones famoses en entrevistes, en fragments curts d'almenys tres segons.

La imatge que es genera és el rostre d'una persona de cara, amb gest neutre, i s'han exposat juntament amb imatges reals dels famosos en els vídeos per mostrar la semblança amb l'original.

El funcionament de Speech2Face té lloc de manera no supervisada i només fa ús de les relacions entre parla i aspecte que s'observen en els vídeos.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.