Publicado 14/6/2019 15:36:51 +02:00CET

Instagram i PlayStation Network restableixen el seu servei després de patir una caiguda global

Instagram desmenteix que Chtrbox exposés informació de 49 milions de comptes i nega que s'hagués d'una filtració
PIXABAY/CC/WEBSTER2703 - Archivo

MADRID, 14 Jun. (Portaltic/EP) -

El servei de la xarxa social Instagram s'ha restablert després d'haver registrat problemes de connexió de manera global durant més d'una hora la matinada d'aquest dijous a divendres, mentre que PlayStation (PS) Network també ha tornat a la normalitat després d'experimentar problemes.

A les 12.40 hores de la matinada d'aquest divendres, i després de rebre queixes dels usuaris amb el hashtag #instagramdown, la xarxa social ha reconegut que "algunes persones estan tenint dificultats per accedir als seus comptes".

En la majoria dels casos, els usuaris van experimentar problemes per accedir al 'feed' de publicacions d'Instagram (79 per cent), mentre que d'altres van tenir dificultat per registrar-se (10 per cent) i accedir al web (9 per cent), com recull el web Downdetector.

El moment de més incidència va ser a la 1 de la matinada, quan es van reportar més de 56.000 incidències a Downdetector. Els països més afectats han estat el Japó, els Estats Units i Europa Central (especialment els Països Baixos i Alemanya). A Espanya l'impacte ha estat menor, concentrat a Madrid i Barcelona.

Poc més d'una hora després, a les 2.03 hores de la matinada, Instagram va informar que el servei estava completament recuperat.

Així mateix, els serveis de PlayStation Network, la plataforma en línia de videojocs de Sony, també han registrat problemes de connexió durant aquesta matinada, que la companyia va admetre la nit d'aquest dijous.

Segons recull Downdetector, aquests problemes s'han concentrat a la costa est dels Estats Units, Europa Central, Portugal i Itàlia, i els usuaris van tenir majoritàriament problemes per registrar-se (el 33 per cent) o manifestaven que tot el servei estava caigut (32 per cent).

Actualment, els serveis es troben totalment restablerts, com recull el web d'estat del servei de PlayStation.