Publicado 12/12/2019 16:55:32 +01:00CET

Iktos i Almirall col·laboraran en intel·ligència artificial aplicada al disseny de medicaments

Edifici logo almirall (recurs).
Edifici logo almirall (recurs). - ALMIRALL - Archivo

MADRID, 12 Dic. (EUROPA PRESS) -

Almirall i Iktos han anunciat un acord de col·laboració en intel·ligència artificial (IA), on la tecnologia d'IA de model generatiu d'Iktos es farà servir per dissenyar nous compostos optimitzats, amb l'objectiu d'accelerar la identificació de potencials candidats de medicaments, com a part d'un programa confidencial d'Almirall per descobrir nous fàrmacs.

La tecnologia de IA d'Iktos, basada en models generatius profunds, aporta celeritat i eficiència en el procés de descobriment de nous fàrmacs, mitjançant el disseny automatitzat de noves molècules virtuals que tenen les característiques desitjables d'un nou candidat a fàrmac.

"Això aborda un dels principals desafiaments en el disseny de medicaments com és la identificació ràpida i repetitiva de molècules que compleixin simultàniament els múltiples atributs bioactius i criteris necessaris per a l'avanç en el desenvolupament preclínic i clínic", assenyalen en un comunicat.

El doctor Bhushan Hardas, vicepresident executiu de R+D, Chief Scientific Officer d'Almirall, ha explicat que aquesta col·laboració és un exemple de com pretenen explorar "les enormes possibilitats que ofereix la tecnologia per trobar noves molècules i accelerar el desenvolupament clínic". Almirall vol estar a l'avantguarda de la innovació per desenvolupar enfocaments holístics i transversals", ha afegit.

Per la seva banda, el president i conseller delegat d'Iktos, Yann Gaston-Mathé, ha assenyalat que "aquesta nova col·laboració és un testimoniatge més de la posició de lideratge que Iktos ha desenvolupat en el camp de la Intel·ligència Artificial per al disseny de medicaments en poc més de dos anys d'existència".

"Estem entusiasmats per demostrar als nostres col·laboradors el poder de la tecnologia d'Iktos per accelerar la seva investigació, i de tenir l'oportunitat de millorar encara més en aplicar el nostre enfocament a un altre cas consistent amb la nostra estratègia per demostrar el nostre valor en projectes de la vida real", ha conclòs.