Publicado 13/3/2019 19:20:32 +01:00CET

Huawei confirma que ja est llest el seu sistema operatiu alternatiu a Android i Windows

Huawei confirma que el seu sistema operatiu est llest per usar-se en cas necesa
HUAWEI TWITTER

MADRID, 13 Mar. (Portaltic/EP) -

El CEO d'Huawei, Richard Yu, ha assegurat que la companyia ha acabat el desenvolupament del seu propi sistema operatiu, tant per a mbils com per a ordinadors, que estaria preparat per fer-se servir en cas que els seus productes no poguessin utilitzar Android i Windows.

En una entrevista concedida al mitj Welt, el director executiu d'Huawei ha confirmat els rumors que deien que la companyia xinesa estava desenvolupant el seu propi sistema operatiu a causa de les tensions amb governs com el dels Estats Units, perqu els seus mbils no es venen en el país americ.

Els Estats Units porta temps acusant a Huawei de fer servir els seus equips per l'"espionatge industrial i de conspirar per infringir el rgim de sancions a Iran". Aquestes acusacions van portar a la prohibició de la venda dels productes de la marca al país i fins i tot a la detenció de la directora executiva. A més, el govern americ juntament amb altres com Austrlia estan treballant perqu l'empresa no pugui fer servir les infraestructures 5G dins de les seves fronteres.

Tot aquest conflicte ha portat a l'empresa xinesa a denunciar el govern nord-americ per aquest veto, perqu consideren "la prohibició illegal".

Aquestes tensions han afectado també els sistemes operatius dels dispositius d'Huawei, com ha estat confirmat pel CEO de la companyia. Yu ha declarat que "hem preparat el nostre propi sistema operatiu. Si alguna vegada no poguéssim fer servir aquests sistemes (Android), estaríem preparats. Aquest és el nostre pla B".

A més, ha informat que aquest sistema no només estaria present en els seus smartphones sinó també en els ordinadors Huawei.

Malgrat aix, Yu ha assegurat que espera que no hagin de recórrer a aquesta mesura perqu "preferim treballar amb els ecosistemes de Google i Microsoft".

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Josep Canós (Enginyers): Catalunya pot ser capdavantera en salut sincronitzant medicina i tecnologia

 4. 4

  Amnistia acusa la Policia dels EUA de violar el dret Internacional en les protestes

 5. 5

  Famílies de morts per Covid-19 es querellen contra una residència de Lleida