Actualizado 5/12/2019 16:50:52 +00:00 CET

Google fa més accessible la informació a Nest Hub per a persones amb visió escassa

Dispositiu intel·ligent Nest Hub
Dispositiu intel·ligent Nest Hub - GOOGLE

MADRID, 5 Dic. (Portaltic/EP) -

Google s'ha inspirat en l'ecolocalització d'alguns animals per desenvolupar una tecnologia basada en ones sonores que detecta la ubicació de l'usuari i la seva distància d'un dispositiu Nest Hub per oferir informació més o menys detallada amb la finalitat d'ajustar-se a l'agudesa visual que tingui.

Els dispositius Nest Hub tenen una pantalla en què l'Assistent de Google mostra la informació sol·licitada per l'usuari. No obstant això, si aquesta persona té visió escassa pot ser que no sigui capaç de veure bé el contingut de la pantalla.

Per això, Google ha desenvolupat un sistema basat en sensors ultrasònics que, mitjançant ones sonores imperceptibles per a l'usuari, detecta la seva ubicació respecte del Nest Hub. En funció d'aquesta, ofereix informació amb més o menys detall, la qual cosa també implica l'espai que ocupa a la pantalla.

"Si estàs a prop, la pantalla mostrarà més detalls i controls tàctils, i quan siguis lluny, la pantalla canviarà per mostrar només la informació més important en un text més gran", expliquen des de Google en un comunicat publicat en el seu blog.

Es tracta d'un sistema inspirat en l'ecolocalització que utilitzen alguns animals amb visió escassa, com les ratapinyades o els dofins. Primer ho han introduït per a temporitzadors, temps de transport públic i informació meteorològica, però en els propers dies arribarà a recordatoris, alertes i cites.