Google reitera l'eficàcia del sistema de reconeixement facial de Píxel 4

Publicado 21/10/2019 16:47:13CET
Reconeixement facial de Píxel 4.
Reconeixement facial de Píxel 4. - GOOGLE

Amplia amb un segon comunicat en el qual confirmen l'actualització


MADRID, 21 Oct. (Portaltic/EP) -

El sistema de reconeixement facial de Píxel 4 permet desbloquejar el terminal mòbil fins i tot si l'usuari té els ulls tancats durant el procés de reconeixement, un element que la companyia promet arreglar amb una propera actualització al mateix temps que defensa l'eficàcia d'aquest sistema de seguretat.

Google va presentar la família de 'smartphones' Píxel 4, i uns dies després, un periodista de BBC, amb accés a un terminal de prova, va informar que el sistema de reconeixement facial funcionava fins i tot si l'usuari tenia els ulls tancats.

El sistema que fa servir iPhone (Face ID), per exemple, requereix l'atenció de l'usuari per poder desbloquejar el mòbil, és a dir, que l'usuari tingui els ulls oberts i miri el terminal durant el procés de reconeixement com a pas previ pel desbloqueig. Face ID d'Apple permet desactivar l'opció dels ulls oberts.

En un comunicat remès a Europa Press, la companyia reitera la seguretat dels seus sistema. "El desbloqueig facial Píxel 4 compleix amb els requisits de seguretat com un factor biomètric fort, i pot fer-se servir per fer pagaments i autenticació en 'apps', incloent aplicacions bancàries", i explica que és "resistent davant intents de desbloqueig per altres mitjans, com l'ús de màscares".

No obstant això, i com recull The Verge, la companyia introduirà l'opció de tenir els ulls oberts en una actualització de programari que arribarà "durant els propers mesos", una informació confirmada en un segon comunicat per Google a Europa Press.

"Mentrestant, si algun usuari de Píxel 4 està preocupat per que algú agafi el seu telèfon i provi de desbloquejar-lo amb els ulls tancats, pot activar una funció de seguretat que requereixi un pin, patró, o contrasenya per al proper desbloqueig", indiquen des de la companyia.