Publicado 1/7/2019 11:25:53 +02:00CET

Google obre el web oficial de Fuchsia US, el seu sistema operatiu mòbil alternatiu a Android

Imatge corporativa de Fuchsia OS
Imatge corporativa de Fuchsia OS - EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 1 Jul. (Portaltic/EP) -

Google ha obert la pàgina web oficial de Fuchia US, el sistema operatiu mòbil alternatiu a Android en el qual la companyia treballa actualment, un lloc des del qual proporciona informació per a desenvolupadors de programari.

Fuchsia US és un nou sistema operatiu mòbil en el qual Google treballa des de fa més de dos anys. De moment, se'n coneixien pocs detalls, com ara que utilitza el nucli de desenvolupament Zircon en lloc de Linux, com Android, i que podrà executar aplicacions d'Android.

Ara, la companyia de Mountain View ha creat la pàgina web per a desenvolupadors de Fuchsia US, que proporciona documentació per desenvolupar eines com a aplicacions en aquest sistema operatiu, que igual que Android és de codi obert.

En els documents sobre Fuchsia, que aniran actualitzant-se amb el temps, Google confirma que "Fuchsia no és Linux" i que en el seu lloc apostarà per un "sistema operatiu modular basat en les capacitats".

La documentació de la web de desenvolupadors de Fuchsia té com a objectiu servir de "punt d'entrada de nivell superior a tota la documentació relacionada amb el desenvolupament de Fuchsia i el programari que s'executa" en el sistema.

CODI DE CONDUCTA

També s'hi inclouen un glossari de termes sobre el sistema, així com el seu primer codi de conducta per a desenvolupadors del sistema, adaptat del de Chromium. Google espera que el sistema serveixi per "preservar i donar cabuda a una comunitat diversa i acollidora".

Google assegura que no tolerarà "assetjament de cap tipus", i prohibirà els comentaris intimidatoris, les bromes inadequades, el contingut sexual, animar altres persones a fer-se mal, l'eliminació continuada de fils i canals o la distribució d'informació personal.

En els casos dels desenvolupadors que no respectin els principis bàsics de Fuchsia, Google es reserva el dret de prohibir-los temporalment o permanentment l'accés a la comunitat oberta del sitema.