Publicado 19/6/2019 16:46:30 +02:00CET

Google llança una nova extensió per a Chrome per denunciar webs sospitoses

Google llança Chrome 74, que ja permet activar la manera fosca en Windows
PIXABAY - Archivo

MADRID, 19 Jun. (Portaltic/EP) -

Google ha anunciat noves mesures de seguretat per als usuaris del seu navegador Chrome entre les quals hi ha una nova extensió que permet denunciar les pàgines webs sospitoses i nous advertiments per protegir contra les URL falses.

Suspicious Site Reporter Extension ('extensió per reportar llocs sospitosos' en anglès), com es coneix el programari, és una nova extensió de Google amb la qual els usuaris poden reportar una web a l'equip de seguretat de Google Safe Browsing.

Els serveis de seguretat de Safe Browsing de Google protegeixen els usuaris de Chrome i d'altres navegadors dels atacs de 'phishing' a internet, analitzant de manera automàtica les pàgines web en les quals l'usuari navega i creant llistes de llocs perillosos o enganyosos.

Ara, segons ha explicat Google en un comunicat oficial, els usuaris poden facilitar la feina de Safe Browsing amb la nova extensió de Chrome, que ja es pot instal·lar en el navegador de Google des de la Chrome Web Store.

En utilitzar l'extensió, Chrome mostra una icona als usuaris que accedeixen a un lloc potencialment perillós, acompanyat de més informació de per què es considera que ho és. Els internautes que així ho desitgin poden denunciar el lloc a Google.

A més, amb l'objectiu d'evitar que les pàgines web utilitzin adreces URL falses per enganyar els usuaris, Chrome 75 ha introduït un nou advertiment per als internautes que entraran en un lloc web amb una URL confusa.

Per operar aquesta nova funció, Chrome compara l'adreça del lloc web al qual entrarà l'usuari amb el seu historial de navegació recent, a la recerca de possibles URL confuses.