Publicado 31/1/2019 11:03:46 +01:00CET

Google comenar a esborrar definitivament les dades de Google+ el 2 d'abril

Tancament de Google +
PIXABAY/CC/JOSHBORUP

MADRID, 31 Ene. (Portaltic/EP) -

Els usuaris de la xarxa social Google+ hauran de descarregar-se tota la seva informació abans del proper 2 d'abril, que és quan Google comenar a eliminar tot el contingut de la xarxa social fins a fer-la desaparixer completament.

Després de mesos anunciant-ne la desaparició, Google ja ha comenat a fer els primers passos per a l'eliminació de Google+. A través del seu web de suport, la companyia explica les etapes en qu es dur a terme aquesta supressió i ha donat una srie d'instruccions als usuaris de la seva xarxa social.

El proper 4 de febrer, Google bloquejar la creació dels comptes, els llocs web, les comunitats o els esdeveniments a Google+. El 7 de mar altres llocs web, dels quals no se n'han donat detalls, deixaran de permetre fer comentaris.

A partir d'aquí, Google+ anir desapareixent a poc a poc, i el 2 d'abril tots els comptes i llocs web de la xarxa social de Google comenaran a ser eliminats.

Aquest procés d'eliminació dels comptes, els llocs web i l'arxiu d'lbums de tots els usuaris durar uns quants mesos, per la qual cosa una part del contingut sí que seguir present més tard del 2 d'abril.

Google demana a tots els seus usuaris que descarreguin tots els seus documents abans de l'abril, tant si tenen un compte de Google+ normal com si són amos o moderadors d'una comunitat Google+. A més, a principis de mar Google permetr la descrrega d'un altre tipus de dades de les comunitats com l'autor, el cos i les fotos de cada publicació.

Una altra mesura que prendr la companyia al llarg d'aquest període és l'eliminació del botó d'inici de sessió de Google+, que en alguns casos ser substitut per un botó d'inici de sessió de Google.

Google ja va anunciar aquest tancament l'octubre del passat any, quan afirmava que a partir d'aleshores la plataforma estaria només enfocada a les empreses. No obstant aix, dos mesos més tard la companyia va haver d'avanar aquest tancament, a l'agost d'aquest any, a causa d'un error que afectava més de 50 milions d'usuaris.