Publicado 27/01/2020 17:48CET

Google comena a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

Recurs del cercador de Google.
Recurs del cercador de Google. - PIXABAY - Archivo

MADRID, 27 Ene. (PORTALTIC/EP) -

Google ha comenat a cobrar a les agncies governamentals dels Estats Units que li demanen accés a les dades dels seus usuaris per dur a terme investigacions policials, amb unes tarifes que oscillen entre els 40 i 223 euros en funció de la sollicitud.

Anteriorment, aquests processos es feien gratutament, per a causa del nombre creixent de sollicituds, segons ha publicat 'The New York Times', Google ha presentat unes tarifes, que pot cobrar segons la legislació dels Estats Units.

Aquesta mesura est en vigor des del 13 de gener, segons consta en el document, en el qual Google explica que es reserva el dret a cobrar preus diferents segons el cas.

La companyia de Mountain View (Califrnia) cobrar a les agncies dels Estats Units 45 dlars per petició, mentre que per respondre una ordre judicial demanaran 150 dlars, que en aquest cas Google proporciona un registre amb informació de l'usuari.

Les sollicituds més cares són les ordres d'escorcoll, que costen 245 dlars amb informació de l'usuari i l'historial de la seva activitat, mentre que altres trmits, com les peticions d'escoltes policials, valen 60 dlars.

Segons l'últim informe de transparncia de dades de Google, la primera meitat del 2019 la companyia nord-americana va rebre més de 75.000 sollicituds governamentals per accedir a les dades de 165.000 comptes arreu del món.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés