Publicado 26/5/2019 15:56:32 +02:00CET

Google bloqueja més de 7.000 vídeos "maliciosos" al Vietnam

Un total de 82 municipios más dispondrán de wifi gratis en sitios públicos gracias a la financiación de la UE
PIXABAY

MADRID, 26 May. (DPA/EP) -

El gegant nord-americà Google ha bloquejat més de 7.000 vídeos "maliciosos" i ha prohibit 19 canals de Youtube seguint la petició del Govern del Vietnam, segons han informat aquest divendres les autoritats.

La xarxa social Facebook, per la seva banda, també ha cancel·lat uns 200 llocs web amb contingut antigovernamental, així com llocs web amb publicitat de jocs d'atzar i béns il·legals, tal com ha assenyalat el portal de notícies Vnexpress.

Hanói ha instat diverses vegades les xarxes socials més grans a retirar dels seus web els continguts "tòxics" i "maliciosos", un eufemisme molts cops utilitzat per referir-se a contingut crític amb el Govern.

No obstant això, els llocs web de Facebook i Youtube de Viet Tan, un grup d'activistes prodemocràcia fundat a Califòrnia, els Estats Units, i considerat una organització terrorista per les autoritats vietnamites, continuen funcionant.

La nova legislació de ciberseguretat, aprovada al juny del 2018, requereix a companyies com Google o Facebook arxivar la informació personal "important" dels usuaris i obrir les oficines al país.