Publicado 1/4/2019 19:30:06 +02:00CET

Gmail fa 15 anys i afegeix la possibilitat de programar correus perqu s'envin més tard

Gmail compleix 15 anys i afegeix la possibilitat de programar correus perqu s'e
GOOGLE

MADRID, 1 Abr. (Portaltic/EP) -

Aquest dilluns, la plataforma de correu electrnic Gmail ha complert 15 anys des del seu llanament per part de Google, i la companyia ha anunciat noves característiques com la possibilitat de programar l'enviament de correus per més tard i la introducció de les respostes intelligents de Smart Compose.

El passat 1 d'abril del 2004, coincidint amb l'April Fool's Day, el dia dels innocents als pasos anglosaxons, Google va presentar la seva plataforma de correu electrnic Gmail, el primer membre del seu catleg d'eines G Suite, perqu fins al moment l'únic servei de la companyia era el seu cercador homnim.

En la presentació, Gmail oferia un gigabyte d'espai d'emmagatzematge gratut, més que la resta de serveis de correu electrnic, així com funcions basades en el cercador de Google, en un mercat dominat per Yahoo i Hotmail de Microsoft, el predecessor de l'actual Outlook.

En l'actualitat, Gmail, integrat en la suite de Google, compta amb 15GB d'espai d'emmagatzematge gratut, ampliable en els seus serveis de pagament per a empreses. El passat mes d'octubre, Google va anunciar que Gmail havia superat els 1.500 milions d'usuaris a tot el món.

SMART COMPOSE

Juntament amb la celebració dels 15 anys de Gmail, Google ha anunciat també en un comunicat aquest dilluns les seves novetats per al seu servei de correu electrnic, entre les quals destaca la introducció de l'espanyol en els suggeriments de respostes a correus automtiques de Smart Compose a través de l'app de Gmail per a mbils Android.

Aquest servei, que segons la companyia estalvia als usuaris l'escriptura de mil milions de carcters cada setmana, ja es troba disponible en altres tres llengües europees a més de l'espanyol: francs, itali i portugus. De moment estan disponibles per Android, i arribaran aviat també a iOS.

Així mateix, Smart Compose adquireix també altres novetats, introduint la capacitat d'adaptar-se a l'estil d'escriptura de cada usuari per a les salutacions i suggerint també un assumpte per als correus basant-se en el seu contingut.

A més, Gmail ha rebut també una nova funció mitjanant la qual permet escriure un correu electrnic i programar el seu enviament per més tard, seleccionant una data posterior.