Publicado 14/02/2018 14:14

Fundació Vodafone presentarà tecnologies adaptades a persones amb diversitat funcional al MWC

El director de la Fundació Vodafone, Santiago Moreno
EUROPA PRESS

La institució destina 30.000 euros a dos projectes

BARCELONA, 14 Feb. (EUROPA PRESS) -

La Fundació Vodafone apostarà per fer la tecnologia accessible a persones amb diversitat funcional en dos dels projectes que presentarà en la propera edició del Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà del 26 de febrer a l'1 de març en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

El director de la institució, Santiago Moreno, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que aquestes iniciatives estan pensades perquè tant persones cegues com amb trastorns lingüístics puguin millorar la seva qualitat de vida a través de l'ús de dispositius mòbils.

Acompanyat pel director de Vodafone a Catalunya, Albert Buxadé, Moreno ha introduït Navilens, que permet a persones cegues orientar-se a través de la lectura de codis amb el seu mòbil, i la 'Llibreria per a la generació de llenguatge natural en espanyol', que facilita que persones amb trastorns en el llenguatge o la parla puguin comunicar-se amb la selecció de dibuixos que expressen el que volen dir.

En total, la institució ha destinat 15.000 euros a cadascuna d'aquestes iniciatives, que van guanyar els Premis 'Connecting for good' a la Innovació en Telecomunicacions del 2017 i que estaran presents en l'estand de Vodafonde del MWC.

COL·LECTIUS VULNERABLES

Així mateix, la fundació ha impulsat 'Protection People app', solució desenvolupada per l'ONG Itwillbe i que permet crear una base de dades de col·lectius vulnerables.

Aquest projecte, que també va ser premiat amb 15.000 euros i participarà en la fira, utilitza el reconeixement biomètric, que pot ser dactilar, facial o de petjada palmar, per recollir informació de nens sense llar, persones refugiades o víctimes de trata per facilitar el control d'aquests per part d'organitzacions sense ànim de lucre o governs.

DESPRÉS DEL CODI QR

Més enllà d'ajudar les persones amb diversitat visual, Navilens aspira a convertir-se en el successor del Codi QR, la qual cosa permetria ampliar el seu ús a un públic més gran.

Així, aquesta iniciativa desenvolupada per l'empresa tecnològica Neosistec i la universitat d'Alacant planeja estendre el seu ús a qualsevol usuari que necessiti desplaçar-se per espais que no coneix, com estacions de trens o aeroports.

PRESSUPOST DE 5,1 MILIONS

La Fundació Vodafone va destinar 5,1 milions d'euros durant el seu últim any fiscal --que va estar comprès entre abril del 2016 i març del 2017-- tant a la promoció de solucions tecnològiques de caràcter social com a la formació per facilitar l'ús de dispositius mòbils.

Un dels projectes que integren aquesta aposta també participarà en l'estand que tindrà l'operadora en el MWC: la plataforma digital Mefacylita, que utilitza la realitat augmentada per crear i compartir continguts multimèdia per a persones grans o amb diversitat funcional.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés