La fundació Open ID adverteix Apple dels riscos de privadesa i seguretat que planteja 'Sign In with Apple'

Publicado 2/7/2019 14:22:14CET
Sistema 'Sign In with Apple'
Sistema 'Sign In with Apple' - APPLE

MADRID, 2 Jul. (Portaltic/EP) -

La fundació Open ID, que amb el seu sistema 'Open ID Connect' permet que els seus usuaris puguin accedir a diferents pàgines web i aplicacions mòbils utilitzant un sol usuari i contrasenya, ha comunicat a Apple que el seu nou sistema d'identificació 'Sign In with Apple', que pretén tenir la mateixa funcionalitat, pot suposar riscos de seguretat i privadesa per als seus usuaris.

El president de la fundació Open ID, Nat Sakimura, ha redactat una carta oberta al vicepresident d'Enginyeria de Programari d'Apple, Craig Federighi, en la qual assegura que "les diferències que existeixen entre 'Open ID Connect' i 'Sign In with Apple' redueixen els llocs en els quals els usuaris poden utilitzar 'Sign In with Apple' i els exposa a m*és riscos de seguretat i privadesa".

'Sign In with Apple' és un sistema basat en 'Open ID Connect' que permet als usuaris ingressar amb un únic nom d'usuari i contrasenya a qualsevol pàgina web o aplicació mòbil d'iOS, macOS, tvOS i watchOS.

El president d'Open ID demana en la missiva que es tractin aquestes diferències en base als comentaris que han rebut, i que Apple reconegui públicament que 'Sign In with Apple' és "compatible i interoperable" amb 'Open ID Connect Relying Party'. A més, sol·licita que Apple utilitzi el denominat 'Open ID Connect Self Certification Test Suite', que certifica un sistema com Open ID, per "millorar la interoperabilitat i seguretat de 'Sign In with Apple'", i anima Federighi que l'empresa s'uneixi a la Fundació Open ID.