Publicado 6/12/2019 17:36:09 +01:00CET

Facebook simplifica l'inici de sessió basat en el número de telèfon

Facebook
Facebook - PIXABAY/CC/SIMON - Archivo

MADRID, 6 Dic. (Portaltic/EP) -

Facebook ha introduït canvis en la interfície d'inici de sessió i recuperació de compte que pretenen simplificar el procés amb un sistema d'autocompletar informació, enfocat a països llationamericans, d'Àsia i d'Àfrica, que presenta com a opcional i que no exigeix a l'usuari compartir el seu número de telèfon.

La companyia entén que no a tots els països s'accedeix de la mateixa manera a la plataforma a través del correu electrònic, perquè hi ha llocs al món on els usuaris no en tenen, i és més habitual l'accés mitjançant el número de telèfon.

Son països on, donades les limitacions de la xarxa, és habitual tenir diverses targetes SIM, cosa que dificulta la identificació de la SIM primària en l'inici de sessió en el compte de Facebook.

Per això, la companyia tecnològica s'ha aliat amb operadores de servei telefònic llationamericanes, asiàtiques i africanes per oferir un nou sistema d'inici i recuperació de compte. Així doncs, quan l'usuari vulgui tancar la sessió veurà una nova pantalla en què se li preguntarà si vol guardar les dades d'accés.

La col·laboració amb les operadores pretén que el procés d'inici de sessió funcioni correctament "sense importar el tipus de xarxa o de dispositiu que la persona faci servir", expliquen des de Facebook en un comunicat.

Així mateix, i per evitar errors en escriure els números, la companyia ha introduït l'opció d'autocompletar informació per al registre, l'inici de sessió i la recuperació de compte. Desenvolupar aquesta funció amb els operadors de servei i no només amb els navegadors, "fa que aquesta capacitat estigui disponible per a més persones en més dispositius", asseguren.

No obstant això, són novetats opcionals, com indiquen des de la companyia, per la qual cosa també es preguntarà l'usuari si vol o no guardar el seu número de telèfon. Si opta per no fer servir aquestes noves opcions, Facebook assegura que "no rebrem el seu nombre de la xarxa mòbil per autocompletar el formulari".

el més llegit

 1. 1

  Detectat un brot de coronavirus amb 49 positius en una residència de gent gran de Bellpuig

 2. 2

  La Tagliatella obre un restaurant al centre Xperience de Sant Boi

 3. 3

  Dos detinguts pel robatori a l'interior d'un domicili de Sant Carles de la Ràpita mentre els propietaris dormien

 4. 4

  Terrassa posa en marxa un projecte pilot per reforçar el paper dels farmacèutics en la lluita contra la covid-19

 5. 5

  ANUL·LA L'ANTERIOR:Confirmats quatre positius per covid-19 a la residència Alt Camp de Valls