Actualizado 06/10/2017 14:36 CET

Facebook introdueix una eina per ensenyar a identificar les notícies falses

'News Feed' De Facebook
FACEBOOK

MADRID, 22 Sep. (Portaltic/EP) -

La xarxa social Facebook ha introduït en la seva plataforma a Espanya una nova eina amb la qual s'ensenya als seus usuaris a distingir les notícies falses, que consta d'una guia amb deu consells com examinar les URL de les notícies, revisar les dates o contrastar amb altres notícies.

A la iniciativa de Facebook, que ha estat desenvolupada per la pròpia xarxa social en col·laboració amb l'organització First Draft, pot accedir-se des d'aquest divendres en el News Feed de la plataforma de Mark Zuckerberg, segons ha revelat la companyia a través d'un comunicat a la seva pàgina web oficial.

En punxar en l'eina, que segons Facebook es mantindrà durant uns dies a Espanya, la xarxa social redirigeix a l'usuari al seu Centre d'Ajuda, en el qual es troba el decàleg de consells. Amb aquesta iniciativa, la companyia aspira a acabar amb els incentius econòmics de les notícies falses, ajudar la gent per trobar-les i crear també productes per a això.

ELS 10 CONSELLS DE FACEBOOK CONTRA LES 'FAKE NEWS'

El primer dels consells de Facebook passa per no confiar en els titulars de les notícies, especialment si contenen admiracions, majúscules o informen de fets inversemblants. A més, la xarxa social recomana comprovar les URL per assegurar-se que es tracta d'una font oficial.

Facebook aconsella també revisar altres aspectes com són les fonts i el format, i de si es tracta d'un lloc amb més informació creïble o si el disseny és estrany o descurat. Així mateix, les fotos i les dates són característiques que resulta important revisar, ja que el material gràfic pot manipular-se o treure's de context, igual que la cronologia dels fets.

La xarxa social remarca la importància de mantenir una postura crítica davant la informació, per així poder distingir les notícies de broma i verificar els fets consultant les fonts internes usades per escriure la notícia, o bé revisant altres articles publicats sobre el mateix tema.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés