Publicado 26/4/2019 18:20:39 +02:00CET

Facebook estén els seus verificadors d'informació locals a cinc nous pasos per a les eleccions europees

Facebook s'alia amb nous verificadors d'informació locals per frenar les notícies falses durant les eleccions
FACEBOOK

MADRID, 26 Abr. (Portaltic/EP) -

Facebook ha anunciat la seva aliana amb cinc nous socis locals a Grcia, Irlanda del Nord, Crocia, Portugal i Litunia que verificaran la informació de les notícies publicades a la xarxa social de cara a les eleccions al Parlament Europeu del proper 26 de maig, i ha ampliat també les seves mesures de lluita contra les notícies falses, enviant notificacions d'advertiment als comptes que les comparteixen.

Una de les mesures més utilitzades per Facebook per reduir la propagació de notícies falses és la seva associació amb verificadors de notícies independents arreu del món. Per aix i de cara a frenar aquest tipus d'informació durant les eleccions europees, la xarxa social ha informat a través del seu blog que ha expandit aquest programa a la Unió Europea (UE) amb cinc nous socis locals de verificació de dades: Ellinika Hoaxes a Grcia, FactCheckNI a Irlanda del Nord, Faktograf a Crocia, Observador a Portugal i Patikrinta 15min a Litunia.

Tots els socis de verificació de dades de la companyia estan acreditats per la Xarxa internacional de verificació de dades (IFCN). Aquests socis també formen part d'un esfor de collaboració liderat per la IFCN per verificar el contingut relacionat amb les eleccions al Parlament Europeu, anomenat FactCheckEU i, a partir d'aquest dijous, tots els participants de FactCheckEU podran qualificar i revisar les reclamacions a Facebook.

Amb aquesta nova associació, el programa de Facebook creix a 21 socis que verifiquen el contingut en catorze idiomes europeus: croat, dans, holands, angls, francs, alemany, grec, itali, litu, noruec, polons, portugus, espanyol i suec.

Facebook explica que quan un verificador qualifica una histria com a falsa, aquesta es trasllada a la part baixa al 'feed' de notícies, la qual cosa redueix la seva difusió en un 80 per cent.

Així mateix, Facebook ha compartit també una srie de noves mesures per combatre les notícies falses en les seves plataformes, ha millorat els seus mecanismes per identificar les notícies que contenen informació que ha estat desmentida i ha advertit els comptes que els comparteixen a través de nofificacions.