Actualizado 25/11/2019 15:45:09 +00:00 CET

Facebook crea una app interna de reconeixement facial per als seus treballadors

Imatge recurs Facebook.
Imatge recurs Facebook. - PIXABAY/CC/GERALT - Archivo

MADRID, 25 (Portaltic/EP)

Facebook ha desenvolupat una app que permet que els seus treballadors identifiquin els companys i amics que tinguin habilitada la funció de reconeixement facial quan s'enfoquen amb la càmera del telèfon.

Amb aquesta aplicació, els treballadors de la companyia que apunten algú amb la càmara del seu telèfon poden veure'n el nom i la foto de perfil de Facebook, segons ha informat Business Insider.

Tanmateix, Facebook ha negat que pugui reconèixer qualsevol persona externa a la companyia, ha explicat que "només està disponible per als seus treballadors i que només pot reconèixer els qui hagin habilitat el reconeixement facial".

L'app es va desenvolupar entre els anys 2015 i 2016, però des de llavors estava aturada, segons una font anònima que ha citat Business Insider.

A començaments de novembre, Facebook va anunciar que experimentava amb una nova eina de reconeixement facial per identificar els usuaris de la xarxa social a través d'una eina de vídeo.

L'app es va crear abans de l'escàndol de Cambridge Analytica el 2018, després que se sapigués que l'empresa havia obtingut de manera il·legal dades de més de 50 milions d'usuaris, que després van ser utilitzats en benefici de la campanya electoral del president nord-americà, Donald Trump.