FaceApp es reserva el dret de fer servir les dades i fotografies dels usuaris amb finalitats comercials

Publicado 17/7/2019 17:44:48CET
Privacidad de FaceApp
Privacidad de FaceApp - FACEAPP

MADRID, 17 Jul. (Portaltic/EP) -

La popular aplicació de mòbil FaceApp, que ha estat la responsable de les milions de cares de persones grans que han envaït les xarxes socials aquests darrers dies, recull en la lletra petita que també té el dret de fer servir la informació personal dels usuaris i les fotos que facin amb finalitats comercials.

L'usuari de Twitter Elisabeth Potts Weinstein ha detectat que en signar els termes i condicions de l'aplicació d'edició de fotos, l'usuari cedeix el dret a FaceApp a emprar les seves fotos, nom, veu i identitat amb finalitats comercials.

FaceApp és una aplicació gratuïta que edita les fotos amb filtres que transformen el rostre de la imatge. El programari permet fer que els rostres semblin més vells, més joves, d'un altre sexe o fins i tot afegir-hi una barba de la manera més realista.

Segons indiquen els termes i condicions de l'aplicació, en acceptar les condicions s'admet "una llicència amb dret de subllicència transferible, perpètua, irrevocable, no exclusiva, mundial, totalment pagada, per fer servir, reproduir, modificar, adaptar, publicar, traduir, distribuir, executar públicament i mostrar el contingut dels usuaris i qualsevol nom, nom d'usuari o imatge proporcionada en tots els formats i canals de mitjans coneguts o desenvolupats posteriorment, sense cap compensació".

Un altre aspecte polèmic dels termes és que indiquen que podrien transferir les dades d'un estat a un altre per regir-se per la jurisdicció de protecció de dades d'un altre país, i que aquesta col·lecció de dades sigui legal. En la política de privadesa avisen que "si es troba a la Unió Europea o altres regions amb lleis que regeixen la recopilació i l'ús de dades que poden diferir de les lleis dels Estats Units, tingui en compte que podem transferir informació, inclosa informació personal, a un país i jurisdicció que no tingui la mateixes les lleis en relació amb la protecció de dades"