Els EUA s'oposen a un cable submarí fins a Hong Kong liderat per Google i Facebook per preocupacions de seguretat

Publicado 30/8/2019 12:39:43CET
Google uneix el Japó, Guam i Austràlia amb un cable submarí d'Internet
Google uneix el Japó, Guam i Austràlia amb un cable submarí d'Internet - GOOGLE - Archivo

MADRID, 30 Ago. (Portaltic/EP) -

El Govern dels Estats Units defensa bloquejar un projecte per desplegar un cable submarí que uniria Los Angeles amb Hong Kong i que pretén millorar la connectivitat global, liderat per Google i Facebook, a causa de preocupacions sobre la seguretat nacional.

Segons ha informat 'The Wall Street Journal', diversos funcionaris del Departament de Justícia dels Estats Units que s'ocupen de les telecomunicacions han manifestat la seva oposició al pla degut a preocupacions sobre l'inversor xinès del projecte, Dr. Peng Telecom and Media Group (Team Telecom).

El cable submarí, en el qual també han participat companyies tecnològiques com Google o Facebook, té una llargada de 8.000 milles (uns 12.875 quilòmetres) i creua l'Oceà Pacífic i promet aconseguir una millor connectivitat global entre totes dues costes.

El projecte per desplegar el cable s'estava desenvolupant actualment gràcies a un permís temporal dels Estats Units que expira al setembre i, segons les fonts del diari que s'ha citat, la llicència pot ser revocada.

L'empresa xinesa implicada, Team Telecom, ha dut a terme contractes anteriorment amb els Estats Units i seria la primera vegada que aquest país rebutgés l'establiment d'un cable submarí a causa de preocupacions per la seguretat nacional.

Aquestes negociacions tenen lloc enmig de la guerra comercial que viuen actualment els Estats Units i la Xina, i després que al maig s'inclogués el fabricant tecnològic Huawei en la llista d'entitats a les quals es prohibeix fer negocis amb empreses nord-americanes, tot i que la mesura ha estat ajornada per una moratòria que conclou al novembre.