Publicado 23/12/2019 16:31CET

Els espanyols es fan el 2019 una mitjana de 728 'selfies' a l'any

Recurs de dues noies fent-se un 'selfie' a la platja
Recurs de dues noies fent-se un 'selfie' a la platja - PIXABAY - Archivo

MADRID, 23 Dic. (Portaltic/EP) -

Espanya és el país d'Europa on els usuaris de telfons mbils es fan més autoretrats amb els seus dispositius durant 2019, i els espanyols s'han fet una mitjana de 728 'selfies' durant l'últim any.

Així es desprn d'un estudi 'Captura l'extraordinari' fet per la marca de telfons mbils Honor, que ha analitza amb una enquesta en mbit europeu les últimes tendncies en fotografia des de dispositius mbils.

El 85 per cent dels europeus admet que fa més fotos de si mateix que fa uns anys, sent Espanya el país on més 'selfies' es capturen, amb una mitjana de 728 a l'any, seguit per Itlia (718), Alemanya (588), Frana (562), Pasos Baixos (520) i el Regne Unit (468).

Així mateix, l'estudi destaca que Espanya és líder quant a la moda '#NoFilter', amb un 73 per cent de la població unint-se al moviment i pujant fotos sense filtres per ensenyar una versió més autntica d'ells mateixos. El segueixen Itlia (71 per cent) i Frana (68 per cent).

La tendncia dels autoretrats continua augmentant i, com es reflecteix en l'estudi d'Honor, el 2019 ha tingut lloc la xifra més alta de la dcada, amb una mitjana europea de 597 'selfies' a l'any. Gairebé la meitat dels 'selfies' que els europeus treuen amb els seus 'smartphones' (45 per cent) són amb amics i familiars.

A l'hora de decidir si un 'selfie' compleix els requisits o no, el temps mitj europeu de decisió és d'11 segons, cosa que ascendeix a 26 segons quan es tracta de compartir-la en xarxes socials.

Quant al tipus de fotografies, el 2019 a Europa els més freqüents han estat els 'selfies' post entrenament, amb mascotes, gaudint de moments quotidians en parella o recentment aixecats. A més, els joves europeus prefereixen fer-se 'selfies' amb paisatges naturals de fons (62 per cent) abans que en discoteques (16 per cent).

Quant a l'edat dels usuaris, els joves d'entre 16 a 29 anys prenen un 16 per cent més de fotos en les seves 'smartphones' que els més grans de 30. Més d'un ter d'europeus (35 per cent) s'atreveix a dir que podrien arribar a comunicar-se únicament amb imatges en un futur, com conclou l'estudi.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés