Els cibercriminals recuperen antigues tècniques per a la campanya del Black Friday

Publicado 15/11/2019 16:37:28CET
Els ciberdelinqüents recuperen velles tècniques per atacar els sistemes.
Els ciberdelinqüents recuperen velles tècniques per atacar els sistemes. - PIXABAY - Archivo

MADRID, 15 Nov. (Portaltic/EP) -

Una investigació sobre ciberseguretat ha alertat sobre el fet que els ciberdelinqüents comencen a recuperar antigues tàctiques amb les quals anteriorment havien tingut èxit per maximitzar les oportunitats durant la campanya amb vendes altes de productes com ara Nadal o el Black Friday.

Les conclusions dels experts de Fortinet assenyalen que els ciberdelinqüents canvien els vectors d'atac, ara es dirigeixen als serveis disponibles al públic situats en el perímetre de la xarxa.

"Els ciberdelinqüents proven d'anar per davant dels professionals de la ciberseguretat. Alhora que desenvolupen noves versions de malware i atacs, també recuperen tàctiques que abans havien tingut èxit per maximitzar les oportunitats en tota la superfície d'atac", ha declarat Derek Manky, Chief Security Insights & Global Threat Alliances a Fortinet.

La companyia especialitzada en ciberseguridad ha recollit les tendències dels ciberdelinqüents durant els darrers mesos en el seu Índex Global d'Amenaces. Tradicionalment el 'malware' es distribuïa majoritàriament via 'email', cosa que ha portat les empreses a formar i dotar els seus treballadors amb mesures de seguretat.

Contador