E3 filtra per error les dades personals de més de 2000 'influencers' i periodistes de videojocs

Publicado 6/8/2019 17:15:42CET
Asistentes a la feria de videojuegos E3 2019
Asistentes a la feria de videojuegos E3 2019 - E3

MADRID, 6 Ago. (Portaltic/EP) -

La pàgina web de la fira de videojocs E3, celebrada a Los Angeles (Estats Units), ha fet pública de manera accidental una base de dades que incloïa els números de telèfons i les adreces dels periodistes, 'youtubers' i 'streamers' de videojocs que van assistir a l'última edició de l'esdeveniment.

L'Associació de Programari d'Entreteniment (ESA), que dirigeix l'esdeveniment, havia creat una base de dades amb els noms, adreces, correus electrònics i números de telèfon de més de 2.000 assistents en una pàgina web pública. Sophia Narwitz, periodista i youtuber de videojocs, va descobrir una còpia de la llista en diversos fòrums d'internet.

Narwitz va publicar a YouTube un vídeo la setmana passada en el qual va revelar l'existència d'aquesta llista pública. Segons un fil de tuits que va publicar la youtuber aquesta setmana, ha rebut nombroses crítiques de part dels mitjans per cridar l'atenció sobre aquesta informació, encara que va provar d'alertar l'ESA de la filtració prèviament.

Diversos periodistes han informat BuzzFeed que ja han rebut trucades de telèfon 'estranyes' a altes hores de la matinada i en els fòrums en què estan publicades les llistes hi ha comentaris obscens i desqualificacions com "s'ho estaven buscant per ser 'periodistes de videojocs'".

La 'youtuber' ha lamentat els abusos que poden patir els implicats com ella i ha culpat a la "impressionant incompetència de l'ESA" perquè "l'arxiu no estava protegit amb contrasenya, estava obert perquè qualsevol el descarregués amb un sol clic".