Actualizado 26/3/2020 13:11:05 +00:00 CET

Dyson desenvolupa un respirador per ajudar els hospitals

Respirador
Respirador - Dyson

MADRID, 26 Mar. (PORTALTIC/EP) -

Dyson, amb la col·laboració de TTP, ha dissenyat i fabricat un respirador per als malalts de Covid-19, la malaltia que provoca el nou coronavirus, amb la finalitat d'ajudar a pal·liar l'escassetat d'aquest material als hospitals de molts països.

El respirador CoVent compleix tots els requeriments mèdics per atendre les necessitats específiques dels malalts, tal com informa la companyia a Europa Press. S'acobla a la llitera, és portàtil i funciona amb bateries, i es pot utilitzar a diferents llocs o durant el transport dels pacients.

Funciona amb un motor digital Dyson, que s'ha optimitzat per complir amb els requisits del respirador, i utilitza un circuit de respiració per conservar l'oxigen, seguint l'experiència de la companyia en el disseny i desenvolupament de purificadores d'aire.

CoVent neix a partir d'un encàrrec del Govern britànic, motiu pel qual es va aliar amb TTP. En aquest procés de desenvolupament també hi han participat el Sistema Nacional de Salut del Regne Unit (NHS) i l'Agència Reguladora de Medicaments i Productes Sanitaris (MHRA).

La companyia té intenció de posar-lo a disposició de la comunitat internacional per pal·liar l'escassetat d'aquest material als hospitals, i indica que donaran les primeres 5.000 unitats del respirador, mil de les quals al Regne Unit.