Publicado 21/3/2019 10:54:42CET

Drons, anàlisis Big Data i llavors intel·ligents 'iSeeds' per reforestar 1,5 milions d'arbres a Guadalajara

Dron, anàlisis Big Data i llavors intel·ligents 'iSeeds' per reforestar 1,5 m
CO2 REVOLUTION

MADRID, 21 Mar. (Portaltic/EP) -

La tecnologia més innovadora s'interessa pel medi ambient. D'aquesta manera, els drons d'última generació, les anàlisis Big Data i les llavors intel·ligents 'iSeeds' seran les eines principals per reforestar 1,5 milions d'arbres a Guadalajara. El nou 'smartphone' LG G8 Smart Green, per la seva banda, es convertirà en el comandament a distància del dron que sobrevolarà la zona.

LG ha anunciat un acord de col·laboració amb la start-up CO2 Revolution -sota el paraigua del seu compromís Smart Green- per dur a terme la reforestació de la zona que va patir el 2005 un dels incendis més greus d'Espanya, un Parc Natural d'alt valor ecològic situat en el terme municipal d'Alcoroches (Guadalajara).

La tecnologia de CO2 Revolution compta amb un programa informàtic que selecciona les variables més apropiades per al desenvolupament del nou ecosistema. Per aquest motiu, s'analitzen qüestions com la temperatura, les precipitacions, el tipus de sòl, les espècies autòctones, els requeriments de les poblacions locals, les legislacions de sòl, i s'optimitzen i ajusten per crear ecosistemes harmònics, sostenibles i productius.

És llavors quan entra en acció el 'smartphone' LG G8 Smart Green que, gràcies a la seva tecnologia i la seva Intel·ligència Artificial, és capaç de detectar les àrees més perjudicades i que encara es troben sense cap tipus de vida vegetal per determinar on han de sembrar-se les innovadores llavors 'iSeed'.

Es tracta de llavors intel·ligents compostes per una càpsula biodegrable que conté la llavor pregerminada juntament amb una sèrie de característiques i avanços científics que permeten aconseguir més productivitat de la plantació. En ser llançades des del propi dron permeten reforestar grans extensions de terreny en hores i amb un baix cost, segons explica la companyia.

"Aquesta iniciativa forma part del nostre repte Smart Green i el nostre objectiu de reduir fins a 55.000 tones les emissions de CO2 a l'atmosfera. Volem seguir conscienciant el consumidor i la ciutadania de la rellevància de fer un consum responsable i prendre consciència de l'impacte en el medi ambient, i de com la tecnologia pot contribuir positivament a això", afirma Jaime de Jaraíz, president i CEO de LG Electronics Iberia.

Per la seva banda, Juan Carlos Sesma Fraguas, de CO2 Revolution, considera que associar-se amb empreses com LG és "clau" per poder convertir la seva tecnologia en una "solució global". "Gràcies a aquest acord, podrem arribar a més zones d'Espanya i reforestar totes aquelles àrees que s'hagin vist afectades per incendis", ha postil·lat.

La reforestació del Parc Natural es durà a terme en cinc fases, començant per una de les zones afectades el 16 de març del 2019 i finalitzant l'11 de maig, en les quals es plantaran espècies autòctones per revitalitzar la flora de la zona i, per tant, atreure la fauna que abans hi habitava.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.