Publicado 16/1/2020 18:56:17 +01:00CET

Desenvolupen unes lentilles amb pantalla incorporada per a la realitat augmentada

Les lentilles intel·ligents amb pantalla Mojo Lens que va anunciar la companyia nord-americana Mojo Vision.
Les lentilles intel·ligents amb pantalla Mojo Lens que va anunciar la companyia nord-americana Mojo Vision. - MOJO VISION - Archivo

MADRID, 16 Ene. (PORTALTIC/EP) -

La companyia nord-americana Mojo Vision ha presentat aquest dijous les seves lentilles Mojo Lens, amb realitat augmentada i que mostren als ulls unes pantalles amb 14.000 punts per polzada (dpi).

Després de més de deu anys d'investigació, la companyia ha desenvolupat un prototip funcional de les Mojo Lens que ja ha mostrat en esdeveniments com el CES 2020 de Las Vegas (Estats Units) i que promet una "computació invisible", com ha explicat en un comunicat.

Les "primeres lents de contacte veritablement intel·ligents del món", com les ha qualificat Mojo Vision, tenen l'objectiu de donar a l'usuari informació "instantània, discreta i disponible sense utilitzar les mans", de manera que els usuaris no hagin de desviar la mirada per veure una pantalla.

Les Mojo Lens fan ús de les "pantalles dinàmiques més petites i més denses" del moment, segons els seus creadors, que proporcionen una densitat de píxels de 200 megapíxels per polzada (Mppi) i 14.000 punts per polzada.

Les lentilles incorporen altres tecnologies entre les quals es troben un sensor d'imatge de baix consum energètic per habilitar la visió computeritzada, una ràdio sense fil personalitzada, sensors addicionals per detectar el moviment de l'ull i estabilització d'imatge.

Les persones amb problemes de visió poden rebre altres beneficis com proporcionar-los un contrast més alt i més il·luminació en temps real, així com una funció de zoom.