Publicado 4/12/2019 16:59:52 +01:00CET

Creen neurones artificials en un xip de silici que podran curar malalties cròniques

Desenvolupen les primeres neurones artificials amb les quals es podrà guarir malalties cròniques com la insuficiència cardíaca o l'alzheimer.
Desenvolupen les primeres neurones artificials amb les quals es podrà guarir malalties cròniques com la insuficiència cardíaca o l'alzheimer. - UNIVERSITY OF BATH

MADRID, 4 Dic. (Portaltic/EP) -

Investigadors de la Universitat de Bath (Anglaterra) han desenvolupat les primeres neurones artificials en un xip de silici i ha marcat el primer pas per guarir malalties cròniques com la insuficiència cardíaca, l'alzheimer i altres malalties de degeneració neuronal.

Durant anys un dels objectius de la medicina ha estat dissenyar unes neurones artificials que responguin els senyals elèctrics del sistema nerviós com si fossin neurones reals. La dificultat rau en el fet que encara se sap molt poc del funcionament de les neurones i la seva funció al cervell.

No obstant això els investigadors de la Universitat de Bath juntament amb investigadors de les Universitats de Bristol (Anglaterra), Auckland (Nova Zelanda) i Zuric (Suïssa) han trobat la clau que obre el camí cap a la cura de malalties cròniques.

Els investigadors han descobert que les respostes de les neurones als estímuls elèctrics dels altres nervis són no lineals, cosa que vol dir que si un senyal es torna el doble de fort la reacció pot arribar a ser el triple de gran o més.

Amb això han aconseguit desenvolupar un xip de silici que funciona com els canals d'ions biològics de les neurones reals ja que responen de la mateixa manera els diferents estímuls enviats.

"Les nostres neurones només necessiten 140 nanowatts de potència. Això és una milmilionèssima part del requeriment d'energia d'un microprocessador, que altres intents de fer neurones sintètiques han fet servir. Això fa que les neurones siguin adequades per als implants bioelectrònics per al tractament de malalties cròniques", ha declarat el professor Alain Nogaret, de la Universitat de Bath.

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  Dos detinguts per robar en un local d'oci nocturn a Manresa

 3. 3

  Coronavirus.- Reparteixen més de 90.000 mascaretes entre empreses de polígons industrials de Terrassa

 4. 4

  Collboni qualifica d'"autèntica incompetència política" la gestió del Govern al Segrià (Lleida)

 5. 5

  Un detingut per disparar a dos homes a Cambrils