Publicado 04/12/2019 16:59

Creen neurones artificials en un xip de silici que podran curar malalties crniques

Desenvolupen les primeres neurones artificials amb les quals es podr guarir malalties crniques com la insuficincia cardíaca o l'alzheimer.
Desenvolupen les primeres neurones artificials amb les quals es podr guarir malalties crniques com la insuficincia cardíaca o l'alzheimer. - UNIVERSITY OF BATH

MADRID, 4 Dic. (Portaltic/EP) -

Investigadors de la Universitat de Bath (Anglaterra) han desenvolupat les primeres neurones artificials en un xip de silici i ha marcat el primer pas per guarir malalties crniques com la insuficincia cardíaca, l'alzheimer i altres malalties de degeneració neuronal.

Durant anys un dels objectius de la medicina ha estat dissenyar unes neurones artificials que responguin els senyals elctrics del sistema nerviós com si fossin neurones reals. La dificultat rau en el fet que encara se sap molt poc del funcionament de les neurones i la seva funció al cervell.

No obstant aix els investigadors de la Universitat de Bath juntament amb investigadors de les Universitats de Bristol (Anglaterra), Auckland (Nova Zelanda) i Zuric (Sussa) han trobat la clau que obre el camí cap a la cura de malalties crniques.

Els investigadors han descobert que les respostes de les neurones als estímuls elctrics dels altres nervis són no lineals, cosa que vol dir que si un senyal es torna el doble de fort la reacció pot arribar a ser el triple de gran o més.

Amb aix han aconseguit desenvolupar un xip de silici que funciona com els canals d'ions biolgics de les neurones reals ja que responen de la mateixa manera els diferents estímuls enviats.

"Les nostres neurones només necessiten 140 nanowatts de potncia. Aix és una milmilionssima part del requeriment d'energia d'un microprocessador, que altres intents de fer neurones sinttiques han fet servir. Aix fa que les neurones siguin adequades per als implants bioelectrnics per al tractament de malalties crniques", ha declarat el professor Alain Nogaret, de la Universitat de Bath.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés