La companyia suïssa Erni crearà 100 llocs de treball a Barcelona durant els propers dos anys

Publicado 27/2/2019 15:12:21CET
Presentación de una operación quirúrgica con 5G en en el Mobile World Congress B
David Zorrakino - Europa Press

Se sumaran a la plantilla de 220 treballadors que ja té a les seus de la capital catalana i a Sant Cugat del Vallès

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 27 Feb. (EUROPA PRESS) -

La companyia suïssa de programari Erni crearà 100 llocs de treball a les seus de Barcelona i Sant Cugat del Vallès (Barcelona) durant els propers dos anys, que se sumaran als 220 professionals --majoritàriament enginyers-- que treballen en aquestes instal·lacions.

Ho ha anunciat aquest dimecres la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, juntament amb el director general de la companyia, Gerard Esparducer, després d'una reunió de treball, en el marc de la tercera jornada del Mobile World Congress (MWC), que té lloc a Fira de Barcelona fins aquest dijous.

Erni, establerta a Catalunya des del 2011 i amb una facturació de 16 milions a nivell estatal, es dedica al desenvolupament de programari en àmbits com la indústria 4.0, el cotxe autònom i connectat, i dispositius de diagnòstic mèdic, i ha aprofitat el saló per presentar els seus projectes.

ECOSISTEMA D'ATRACCIÓ

En declaracions als mitjans, Chacón ha considerat l'anunci molt significatiu per la feina que s'ha fet des de l'àrea d'atracció d'inversions d'Acció 'Trade and Investment', pel fet de comptar amb un ecosistema per atreure empreses més enllà de l'MWC i perquè la companyia treballa en un sector regulat, cosa que indica "la seva exigència a l'hora de treballar amb certs clients".

"Hi ha tota una estratègia del departament per fer de Catalunya un ecosistema en què el coneixement i la innovació siguin tant atractius com sigui possible per a projectes com aquest, projectes cabdals per a una economia del coneixement", ha explicat Chacón.

Esparducer ha detallat que malgrat dedicar-se a solucions de programari per a l'entorn industrial, cada vegada reben més demanda del sector de les asseguradores i els videojocs: "Ens estan demanant els mateixos serveis perquè volen uns programaris ràpids i d'alta qualitat, de la mateixa manera que el que fem per a un dispositiu de cotxe connectat".

CAPTACIÓ DE TALENT

També ha recordat que Erni disposa d'uns laboratoris de diagnòstic mèdic on reprodueixen els entorns dels seus clients en els quals es validen els seus productes.

"Mirem d'ampliar la superfície perquè tota aquesta gent nova necessitarà espai, sense perdre el focus de ser al centre de Barcelona, que és un dels actius que ens permet també captar talent", ha detallat, sobre les seves instal·lacions situades a la plaça de Catalunya.

A més de les instal·lacions de Barcelona, de 1.000 metres quadrats, i Sant Cugat del Vallès, de 800, Erni compta amb oficines a Madrid.

La consellera Chacón també ha anunciat que faran una missió comercial a Corea del Sud del 9 al 16 de març amb empreses catalanes i a través d'Acció.