Publicado 08/04/2019 19:42

La Comissió Europea obre un frum per provar els seus principis per al desenvolupament d'una IA tica

La Comissió Europea obre un frum per provar els seus principis per al desenvolu
COMISIÓN EUROPEA

MADRID, 8 Abr. (Portaltic/EP) -

La Comissió Europea ha iniciat una fase pilot amb la qual pretén conixer si el desenvolupament d'una Intelligncia Artificial (IA) tica i fiable és possible així com la seva implantació, amb l'objectiu de generar confiana amb una IA centrada en l'ésser hum.

Aquest dilluns, l'executiu comunitari ha convidat tant autoritats com ha membres de la indústria i d'instituts d'investigació perqu provin els principis detallats pel grup Grup d'Experts d'Alt Nivell d'Intelligncia Artificial (AI HLEG), en el seu primer esborrany, com ha informat en un comunicat.

El passat mes de desembre, l'AI HLEG, integrat per 52 membres, va publicar el seu primer esborrany de principis rectors per al desenvolupament d'una "intelligncia Artificial centrada en l'ésser hum".

La UE defensava en aquest primer esborrany que aquestes tecnologies han d'estar basades en diversos drets fonamentals, resumits en cinc: fer el bé, no fer el mal, autonomia dels humans, justícia i que les seves accions siguin explicables.

A principis del 2020, una vegada finalitzi aquesta fase pilot, el grup d'experts de la IA revisar la informació obtinguda i avaluaran els resultats per establir els següents passos a prendre.

Divendres passat la Comissió Europea va presentar la seva aproximació a la Intelligncia Artificial per al mercat únic digital a través d'un document en el qual exposa la seva visió d'aquesta tecnologia, que considera que "pot millorar significativament la vida de les persones i portar beneficis importants a la societat i a l'economia europees".

Entre les aplicacions d'aquesta tecnologia, la Comissió ha destacat "millores en el sector sanitari, una administració pública més eficient, transport més segur, una indústria més competitiva i cultius sostenibles".

La UE ha destacat tres pilars per al desenvolupament de la IA, que passen pel desenvolupament tant en el sector privat com en el públic, la preparació per als canvis socioeconmics causats per la tecnologia, i, en últim lloc, el desenvolupament d'un "marc tic i legal apropiat".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés