Barcelona reaprofitarà el material del Mobile per a projectes socials i culturals

Publicado 1/3/2019 15:13:16CET
Barcelona reaprofita material de l'MWC amb el programa Donation Room
AJUNTAMENT DE BARCELONA

BARCELONA, 1 Mar. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb els organitzadors del Mobile World Congress (MWC), la GSMA, Fira de Barcelona i l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, reutilitzarà el material sobrant del congrés de mòbils destinant-lo a persones vulnerables usuàries dels serveis socials, i a projectes socials i culturals.

El regidor de Turisme, Comerç i Mercats de Barcelona, Agustí Colom, ha dit aquest divendres en un comunicat que aquest projecte, Donation Room, aprofundeix en l'economia circular en aprofitar els materials de construcció dels stands, en què participen les persones dels programes d'inserció laboral, i el material acaba en projectes socials de la ciutat.

En la recollida i distribució del material es generen 18 llocs de treball per a persones vulnerables a partir d'un conveni amb la fundació Formació i Treball, i el material es dona a persones en risc d'exclusió social mitjançant programes d'entrega social o a través de comerços que després destinen els ingressos a mantenir la sostenibilitat econòmica dels programes de formació que ofereix la fundació.

Per a Colom, això permet reduir l'impacte ecològic del congrés, i ha explicat que és una fórmula que va començar com a prova pilot de petita escala i des de llavors acumula èxit "any rere any", per la qual cosa convida a aplicar la fórmula en altres esdeveniments que es practiquin a la ciutat.

El Donation Room es va fer per primera vegada fa quatre anys: en el seu primer any va recollir 9 tones de material, i el 2018 se'n va arribar a recollir 31,5.