Actualizado 13/11/2018 13:19 CET

Barcelona presenta un minibús elèctric amb autonomia de 16 hores que serà un bus de barri

Barcelona presenta un minibús elèctric amb autonomia de 16 hores
EUROPA PRESS

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 13 Nov. (EUROPA PRESSS) -

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat aquest dimecres un minibús elèctric d'emissió zero pensat per donar servei regular en línies de bus de barri de la ciutat i que disposa de 16 hores d'operació autònoma amb aire condicionat, fet que suposa que no requerirà càrrega durant el servei d'un dia.

La presidenta de TMB i regidora de Barcelona, Mercedes Vidal, ha explicat en la presentació que ha fet en l'Smart City Expo World Congress (SCEWC), que el prototip ha estat desenvolupat íntegrament per empreses catalanes en el marc de l'estratègia d'investigació i innovació RIS3CAT, que està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea.

"Reuneix les millors característiques per donar servei de proximitat i fer-ho amb la tecnologia més neta disponible", ha relatat Vidal, que ha destacat la importància d'aquest vehicle, atès que mentre en els cotxes particulars està molt avançada la innovació, no ho està tant en vehicles més grans.

La directora general d'Indústria de la Generalitat, Matilde Villarroya, ha explicat que aquest projecte és la culminació de la innovació i sostenibilitat que es vol impulsar des del seu departament, i ha donat protagonisme a les empreses que han fet possible aquest prototip, des de TMB fins a les empreses d'enginyeria i tecnologia que l'han elaborat.

El minibús ha estat dissenyat per a un ús urbà intensiu en recorreguts d'alta exigència i tenint en compte les característiques dels cascos antics de la ciutat, i ha estat pensat perquè tingui baixos costos de manteniment.

Un cop acabi la presència del prototip a l'stand de TMB del SCEWC, el minibús començarà un cicle de proves en buit, durà a terme uns 4.000 quilòmetres simulant recorreguts de línies del bus de barri i posteriorment iniciarà el servei amb passatgers.

MÉS DE 840 EMPRESES PARTICIPEN EN EL SCEWC

Smart City Expo World Congress (SCEWC) és el principal esdeveniment internacional sobre ciutats intel·ligents i està celebrant la seva vuitena edició del 13 al 15 de novembre sota el lema 'Cities To Live In' per subratllar l'objectiu comú de les ciutats intel·ligents: convertir-se en llocs més habitables.

L'organitza Fira de Barcelona al recinte de Gran Via i aquest any acull l'edició més destacada fins avui amb 840 empreses expositores, 700 ciutats presents i un creixement del 31% a l'espai d'exposició, que ocupa per primera vegada dos pavellons.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés