Alerten dels riscos de ciberseguretat en dispositius d'IoT dels hospitals

Ciberatacs hackers hospitals IoT
PUBLIC DOMAIN PICTURES
Publicado 9/10/2017 17:40:08CET

MADRID, 9 Oct. (Portaltic/EP) -

La companyia de ciberseguretat Check Point ha advertit sobre l'ús de dispositius d'IoT (Internet de les Coses) en sistemes de sanitat com hospitals i farmàcies. L'empresa ha assenyalat en un comunicat que els ciberdelincuents podrien aprofitar-se de possibles vulnerabilitats en aquests sistemes per fer xantatge a hospitals i pacients, robar dades i causar dany real.

Els dispositius d'IoT tenen un gran potencial per salvar vides, principalment a causa que els professionals sanitaris poden emmagatzemar grans quantitats de dades clíniques i utilitzar-los per donar un tractament personalitzat de forma ràpida. No obstant això, Check Point ha matisat que aquests 'gadgets' també poden ser utilitzats per a usos maliciosos.

Actualment, el sector sanitari ha adoptat l'IoT en forma de dispositius mèdics portàtils com bombes d'insulina i marcapasos. Un ciberatac directe contra ells podria servir per fer xantatge al pacient i amenaçar-lo amb deixar de fer-lo funcionar, ha alertat la companyia de ciberseguretat.

També existeixen màquines com dispensadores de farmàcia intel·ligents o estacions de quimioteràpia connectades. Les possibilitats que els ciberdelincuents puguin posar en perill la vida de les persones de l'hospital fent-se amb el control d'aquestes màquines "és realment preocupant". I és que les mateixes dades que permeten als metges fer ajustos en el funcionament dels objectes també poden utilitzar-se de forma maliciosa en 'piratejar-los'.

Per evitar aquest tipus de situacions, Check Point ha recomanat tant als dissenyadors d'IoT com als sistemes sanitaris prendre una sèrie de preocupacions mínimes. En aquest sentit, els fabricants d'aquests dispositius han d'implementar models de privadesa a tots els dissenys, i els hospitals han de procurar que els sistemes IoT que adquireixen tinguin sistemes de seguretat que garanteixin que tots els equips estan protegits amb una sola arquitectura.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2018 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.