Publicado 27/11/2019 18:36:34 +01:00CET

El 90% dels consumidors vol el català en els assistents de veu segons un estudi

Logos de Siri, Cortana, Google Assistant y Alexa
Logos de Siri, Cortana, Google Assistant y Alexa - LUOP VENTURES

BARCELONA, 27 Nov. (EUROPA PRESS) -

El 88,9% dels consumidors a Catalunya vol que els assistents de veu com Alexa, Google Assistant, Siri o Bixby incloguin la llengua catalana en la seva oferta, segons ha revelat un estudi de política lingüística a càrrec de la Conselleria de Cultura de la Generalitat.

L'estudi, per tant, presenta un mercat potencial de més de cinc milions de consumidors, segons ha informat la institució catalana en un comunicat aquest dimecres, i també explica que "els ciutadans opten per combinar diferents llengües per relacionar-se amb la tecnologia".

El català, amb un suport del 67,2%; el castellà, amb un 66,8%; l'anglès, amb un 29,3%; i el francès, amb un 11,1%, són les llengües que l'estudi assenyala com a preferides dels ciutadans per parlar amb els assistents de veu.

IMPULS DEL CATALÀ A LA XARXA

La institució assegura en el comunicat que "l'estudi ratifica l'encert de les mesures per impulsar la llengua catalana en l'àmbit digital", després de l'últim acord del Govern català que estableix que el català sigui la llengua per defecte de les interfícies dels productes i serveis contractats per la Generalitat.

Una altra de la mesures d'impuls aprovada pel Govern català promou el català a Internet i a les tecnologies digitals avançades amb una oferta de línies d'ajuda per a la incorporació de la llengua en productes tecnològics i per estimular-ne el consum.