El 59% dels espanyols fa servir la mateixa contrasenya per a la majoria dels serveis d'internet

Publicado 6/8/2019 17:40:19CET
Contraseñas
Contraseñas - ACIERTO.COM - Archivo

MADRID, 6 Ago. (Portaltic/EP) -

El 59 per cent dels usuaris d'internet a Espanya fan servir repetidament la mateixa contrasenya per a alguns serveis, o fins i tot per a tots els seus comptes en línia, mentre que només un terç (35 per cent) fa ús d'una clau diferent per a cada compte.

Aquests resultats provenen d'una enquesta feta per Bilendi a 1.051 usuaris espanyols per al proveïdor d'allotjament web europeu 1&1 Ionos, que ha analitzat els hàbits de contrasenyes i seguretat dels internautes espanyols.

A principis d'any es van filtrar més de dos mil milions d'adreces de correu electrònic i contrasenyes com a part de les bretxes Collection #1-5. Després de conèixer-se aquesta fugida de dades, gairebé la meitat (43 per cent) dels internautes espanyols van romandre inactius; el 42 per cent va canviar posteriorment les contrasenyes d'alguns (27 per cent) o de tots (15 per cent) els serveis en línia.

Segons l'enquesta, un de cada cinc enquestats reconeix no haver canviat la contrasenya del seu compte de correu electrònic principal durant més d'un any, cosa que el fa especialment vulnerable, segons adverteix l'empresa.

Molts serveis 'online' ofereixen recordatoris en cas que l'usuari oblidi una contrasenya a través de la resposta a preguntes de seguretat. El 46 per cent dels usuaris espanyols responen les preguntes de seguretat de manera veraç.

Per la seva banda, un de cada cinc enquestats (el 23 per cent) respon deliberadament de manera incorrecta a les preguntes de seguretat i fins i tot l'11 per cent inventa les preguntes.

Segons l'enquesta, un de cada cinc enquestats afirma que fa servir informació personal com l'equip de futbol preferit, el nom de la seva mascota o els aniversaris en crear contrasenyes. D'altra banda, el 16 per cent dels enquestats es basa en seqüències numèriques simples com '1357' i sèries de lletres com 'QWERTZ' o 'wasd'.

Pel que fa als mètodes per crear les contrasenyes, el 28 per cent dels usuaris d'Internet a Espanya fan servir la imaginació i fantasia. Un altre punt positiu és la complexitat de les contrasenyes: prop de la meitat dels espanyols (48 per cent) diuen que empren caràcters especials en les contrasenyes.

Quant a la longitud de la contrasenya, més de dos terços dels usuaris (69 per cent) estan per damunt del mínim recomanat de vuit caràcters, un terç (35 per cent) fins i tot té contrasenyes amb més de deu caràcters.