Publicado 3/10/2019 18:04:58 +02:00CET

Un 37% d'usuaris de serveis d''streaming' es planteja passar-se a la pirateria si augmenta el nombre de plataformes

Plataforma d''streaming' de continguts
Plataforma d''streaming' de continguts - PIXABAY / MOHAMMED HASSAN - Archivo

MADRID, 3 Oct. (Portaltic/EP) -

L'augment de la fragmentació de les plataformes d''streaming' podria incrementar notablement el consum de continguts pirates, i un estudi ha revelat que el 37 per cent dels usuaris d'aquests serveis legals es plantejaria passar-se a la pirateria si continua creixent el nombre de plataformes.

Broadband Genie, un web de comparació del Regne Unit, ha fet una enquesta a 1.500 persones sobre l'increment de plataformes audiovisuals a Internet com Netflix, Amazon Prime Video i HBO i que ben aviat s'ampliaran amb l'arribada d'alternatives com Disney+ i Apple TV+ (novembre).

El problema principal de l'aparició de múltiples plataformes és que cadascuna té les seves pròpies sèries, pel·lícules i documentals, i si l'usuari vol tenir-hi accés ha de pagar les diferents subscripcions de cada plataforma. El 48 per cent dels usuaris considera un gran problema el preu per accedir a tots els continguts que desitja veure.

L'enquesta de BroadBand Genie reflecteix que les plataformes més utilitzades són Netflix i Amazon Prime Video (65 i 50 per cent, respectivament), i en preguntar els enquestats si estaven contents amb els continguts d'aquestes plataformes un 30 per cent reconeix que li agradaria que hi hagués més varietat de continguts.

Tot i així, la majoria dels usuaris es mostra poc inclinats a utilitzar plataformes il·legals, perquè tan sols un 18 per cent reconeix que ho ha fet alguna vegada. D'aquests, el 14 per cent ho fa ocasionalment i el 4 per cent, sovint.

No obstant això, un 37 per cent dels enquestats admet que utilitzaria alguna pàgina pirata si la fragmentació de plataformes d''streaming' continua.

Segons els enquestats, entre els grans problemes d'utilitzar múltiples serveis, a més del cost, es troba també l'obligació d'haver d'utilitzar diferents aplicacions, com manifesta el 28 per cent de les persones, mentre que el 18 per cent remarca com un problema no saber a quin servei trobar les pel·lícules o sèries de televisió.