Al-Zawahiri crida a atacar Israel i els seus aliats en l'aniversari de l'11-S: "Sigueu creatius"

Publicat 11/9/2019 19:24:55CET
Ayman al Zawahiri, líder d'Al-Qaeda
TWITTER

EL CAIRE, 11 set. (DPA/EP) -

El líder d'Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, ha cridat a atacar Israel i els seus aliats europeus i nord-americans arreu del món en un missatge publicat amb motiu de l'aniversari dels atemptats de l'11S als Estats Units.

"Els meus germans mujahidins a Palestina i a la resta de la nació musulmana. Els interessos d'Israel i els seus aliats nord-americans, britànics, francesos, russos i europeus estan escampats arreu del món", ha subratllat Al-Zawahiri en un vídeo distribuït aquest dimecres.

Segons el gihadista egipci, Israel i els seus aliats estan "ofegant la gihad" als territoris palestins. "Així que, igual que ells conspiren i uneixen forces contra nosaltres a tot arreu, nosaltres hem de perseguir-los en qualsevol moment i lloc de la vostra elecció. Sigueu creatius en els vostres mètodes", ha afegit.

Al-Zawahiri va succeir Bin Laden al capdavant d'Al-Qaeda després de la seva mort a mans de les forces especials dels Estats Units al Pakistan i es creu que pot estar amagat a les zones tribals d'aquest país, prop de la frontera amb l'Afganistan.

En el seu missatge, ha defensat els atemptats de l'11-S que van deixar gairebé 3.000 morts. A més a més, ha instat els gihadistes a atacar les forces occidentals arreu del món, principalment als països musulmans. "Ataquem-los en represàlia pels seus crims a Palestina i el seu suport a Israel", ha defensat.