Publicat 13/6/2020 14:49:43 +02:00CET

La Xina tanca 11 barris de Pequín pel nou brot de coronavirus al mercat de Xinfadi

Coronavirus a Pequín
Li Yue/SIPA Asia via ZUMA Wire/d / DPA - Archivo

PEQUÍN, 13 juny (DPA/EP) -

El Govern xinès ha ordenat aquest dissabte el tancament immediat d'almenys 11 barris de Pequín, en confirmar-se 45 contagis de coronavirus al principal mercat majorista de la ciutat, Xinfadi.

A més de les zones residencials, el Govern ha tancat escoles i guarderies, i ha ordenat l'inici de proves immediates a més de 10.000 persones relacionades amb el mercat.

El responsable del districte, Chu Junwei, ha deixat ben clar que els barris afectats en "mode d'emergència bèl·lica", els transports públics han estat cancel·lats i la zona sencera ha estat acordonada per la policia.

El mercat, al sud-oest de Pequín, aporta el 90 per cent de fruita fresca i verdura de la ciutat per 18.400 milions de dòlars, la qual cosa el converteix en el principal mercat agrícola a l'engròs del país.

El punt original de la transmissió sembla haver estat identificat entorn d'una taula de tallar salmó importat, segons ha dit el director del mercat, Zhang Yuxi, al diari 'Beijing Daily', encara que no s'ha confirmat si el virus s'ha identificat en l'objecte, en el peix o en les persones que manipulaven tots dos.

Cal recordar que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) no té proves concloents de contagis en superfícies, però recomana la seva neteja per precaució.

A més, les autoritats han començat les tasques de descontaminació de tot el mercat, de 112 hectàrees i que, en un dia normal, hi treballen més de 5.500 persones, comptant personal de la instal·lació i venedors.

Contador