Publicat 11/3/2019 9:42:30 +01:00CET

La Xina ordena a les seves aerolínies que deixin d'utilitzar el model Boeing 737 Max després de l'accident aeri

China.- China ordena a sus aerolíneas que dejen de usar el modelo Boeing 737 Max tras el accidente aéreo en Etiopía
REUTERS

XANGAI, 11 mar� (Reuters/EP) -

L'organisme regulador de l'aviació civil a la Xina acaba d'ordenar a totes les aerolínies nacionals que suspenguin de manera immediata l'ús de tots els models d'avió Boeing 737 Max, segons han informat diversos mitjans locals, després que una d'aquestes aeronaus s'estavellés aquest diumenge i causés la mort de 157 persones, inclosos dos espanyols.

Un Boeing 737 Max operat per Ethipian Airlines, amb destinació a Nairobi, es van estavellar minuts després d'enlairar aquest diumenge, cosa que va provocar la mort de totes les persones a bord.

Es tracta del segon accident aeri que té aquest model d'avió, l'última versió d'una de les aeronaus més emblemtiques de la companyia.

L'agncia de notícies xinesa Caijing, citant les fonts properes a les autoritats xineses, ha informat que les aerolínies xineses, que operen amb prop de 60 models Boeing 737 Max, han rebut una ordre de l'Administració d'Aviació Civil de la Xina (CAAC), després de la qual cosa han paralitzat el seu ús de manera immediata.

La CAAC emetr en la properes hores un comunicat en el qual explicar amb més detall els motius que han precipitat la decisió.

El passat mes d'octubre, un Boeing 737 Max operat per l'aerolínia indonsia de baix cost Lion Air que va enlairar des de Jakarta, es va estavellar 13 minuts després d'alar el vol, i va provocar la mort de les 189 persones que es trobaven a bord.

EL VOL ET302 D'ETHIPIAN AIRLINES

Els Estats Units han anunciat l'enviament d'un equip d'ajuda i investigació per determinar les causes del sinistre del vol ET302 d'Ethiopian Airlines, en el qual han mort aquest diumenge 157 persones, entre elles vuit nord-americans.

La missió conjunta de la Junta Nacional de Seguretat del Transport i l'Administració Federal d'Aviació estar formada per quatre investigadors que treballaran "amb les autoritats de l'aviació civil d'Etipia per investigar l'accident".

Segons un comunicat de la companyia, l'avió va sortir de l'aeroport de Bole a les 08.38 del matí. La torre de control va perdre el contacte amb l'aparell sis minuts després, a les 08.44. Les restes de l'avió es troben prop de la població de Bishoftu, a uns 50 quilmetres al sud-oest de la capital etipica.

Entre els morts hi ha confirmats 32 kenians, 18 canadencs, nou etipics, vuit italians, vuit ciutadans xinesos, els vuit nord-americans esmentats, set britnics, set ciutadans francesos, sis egipcis, cinc ciutadans holandesos, quatre indis, quatre eslovacs, tres austríacs, tres suecs, tres russos, dos marroquins, els dos espanyols, dos polonesos i dos israelians.

A més hi havia un ciutad a bord de cadascun d'aquests pasos: Blgica, Indonsia, Somlia, Noruega, Srbia, Togo, Moambic, Rwanda, Sudan, Uganda i Iemen. A ells cal sumar-los quatre més amb passaport diplomtic de les Nacions Unides la nacionalitat de les quals encara no s'ha concretat.