Publicat 19/11/2019 11:52:42 +01:00CET

La Xina nomena un nou cap de la Policia de Hong Kong davant la persistència de les protestes

17 de novembre del 2019, Hong Kong (Xina). Enfrontaments de manifestants a Hong Kong
Oliver Haynes

MADRID, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

El Consell d'Estat de la Xina ha nomenat aquest dimarts Tang Ping-keung nou cap de la Policia d'Hong Kong davant la persistència de les protestes que pateix la regió administrativa especial de la Xina des de fa ja cinc mesos.

Tang, també conegut com Chris Tang, substituirà així Wai Chung, que s'ha retirat, segons ha informat l'agència estatal de notícies Xinhua.

La decisió ha estat presa en concordança amb la Llei Bàsica --la constitució de Hong Kong--, text legal amb el qual la regió va tornar a estar sota sobirania xinesa el 1997, i seguint les recomanacions de la cap de govern hongkonguesa, Carrie Lam.

Poc després del seu nomenament, Tang ha lamentat que les "notícies falses", també conegudes com 'fake news', estiguin soscavant la reputació de les forces de seguretat.

Així, ha expressat preocupació pel fet que la policia siguin els "únics assenyalats". "Prou és prou", ha afirmat abans d'assegurar que "siguin quines siguin les teves creences, no glorifiquis la violència (...) no permetis que es radicalitzin més".

Lam ha ressaltat la gran experiència de Tang en investigació criminal, així com en la gestió d'operacions. "Té una actuació distingida i posseeix habilitats de lideratge comprovades. N'estic segur que liderarà la força policial per fer front a futurs desafiaments", ha destacat.