Publicat 4/2/2020 18:20:09 +01:00CET

La Xina investiga l'efectivitat de la medicina tradicional xinesa i l'occidental per combatre el coronavirus

3 de febrer del 2020 - Xangai, Xina: 361 persones han mort arran del coronavirus. (Dave Tacon/*Contacte)
Dave Tacon

WUHAN, 4 feb (XINHUA/EP)

La Xina ha informat aquest dimarts que ha engegat un programa d'investigació per avaluar el valor clínic de la medicina tradicional xinesa combinada amb la medicina occidental en la prevenció i el tractament de la pneumònia que provoca nou coronavirus.

El programa el dirigeix Zhang Boli, un acadèmic de l'Acadèmia Xinesa d'Enginyeria, i vuit institucions de quatre províncies que organitza l'Hospital Provincial de Hubei de Medicina Integrada Xinesa i Occidental participaran en la investigació.

La recerca avaluarà l'eficàcia clínica de la medicina tradicional xinesa combinada amb la medicina occidental en el tractament de casos lleus, i el valor clínic d'aquest tractament en casos greus i crítics.

"La medicina tradicional xinesa i la medicina occidental tenen enfocaments diferents i fortaleses complementàries en el tractament de la nova pneumònia per coronavirus", ha assenyalat Zhang, que opina que el programa hauria de servir per millorar el tractament clínic i enfortir la recerca científica.

Fins ara, l'equip d'investigació ha creat una base de dades i la capacitació de diversos professionals mèdics, de la mateixa manera que ha començat a incloure uns quants casos per estudiar-los.