Publicat 9/2/2020 17:42:01 +01:00CET

La Xina eleva a 811 les morts pel nou coronavirus, que superen ja les víctimes de la SARS

Imatge de dues persones a la Xina amb màscares després del brot del nou coronavirus.
Dave Tacon

Els ferits ascendeixen a 37.198

PEQUÍN, 9 febr. (Xinhua/EP) -

El Ministeri de Salut de la Xina ha elevat aquest diumenge a 811 el nombre de morts pel brot del nou coronavirus i a 37.198 el d'afectats al país, segons les últimes dades.

En concret, aquest dissabte s'han confirmat 2.656 nous casos de la pneumònia causada pel nou coronavirus i 89 morts, 81 a la província de Hubei, on hi ha la localitat de Wuhan (epicentre del brot) dos a Henan, una a Hebei, a més de a Heilongjiang, Anhui, Shangdong, Hunan i Guangxi.

Les autoritats sanitàries han afirmat que un total de 2.649 pacients han estat donats d'alta després de recuperar-se del virus en abandonar 600 persones els hospitals xinesos durant aquest dissabte, 324 a la província de Hubei.

En total, han detectat aquest dissabte 3.916 nous casos sospitosos de tenir el virus i 87 persones han passat a estar en estat greu, per la qual cosa ascendeixen a 6.188. A més, ja són 28.942 les persones sospitoses d'estar afectades pel nou coronavirus.

A més, el Ministeri de Salut de la Xina ha assenyalat que 371.905 persones van tenir contacte proper amb persones afectades, tot i que 31.124 han estat donades d'alta durant aquest dissabte mentre que 188.183 continuen sota observació mèdica.

Tot i que l'epicentre del coronavirus està a Wuhan, s'han detectat casos a més països del sud-est asiàtic, Europa i Amèrica. L'Organització Mundial de la Salut (OMS), que fa una setmana va declarar l'emergència sanitària global, ha demanat a la comunitat internacional que redobli els seus esforços.

Els signes comuns d'infecció inclouen símptomes respiratoris, febre, tos i dificultats per respirar. En casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, síndrome respiratòria aguda severa, insuficiència renal i, fins i tot, la mort.

Aquesta dada, supera el nombre de víctimes a causa del brot de la SARS o síndrome respiratòria aguda que es va detectar per primera vegada el 2002. El 2003, més de 600 persones havien mort a la Xina a causa d'aquest virus, mentre que la xifra a nivell global va arribar als 765 morts.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Barcelona analitza la presència de Covid-19 en les aigües residuals i de bany

 2. 2

  Fecasarm urgeix l'Ajuntament de Barcelona a acceptar la petició per ampliar l'horari de terrasses

 3. 3

  El Delta de l'Ebre (Tarragona) registra un màxim històric de cries de flamenc

 4. 4

  Registrada una explosió a la zona del port de Beirut (Líban)

 5. 5

  En estat greu una dona atropellada per un cotxe a Barcelona