Publicat 24/1/2020 16:50:02 +01:00CET

La Xina eleva a 25 els morts pel nou coronavirus i a 830 els casos confirmats

Ciutadans hongkonguesos amb mascareta.
Keith Tsuji/ZUMA Wire/dpa

PEQUÍN, 24 gen. (Xinhua/EP) -

La Comissió Nacional de Salut de la Xina ha elevat aquest divendres a 25 els morts pel brot del nou coronavirus (2019-nCoV) i a 830 els casos confirmats, repartits en 29 regions del país.

Dels casos confirmats, 34 s'han donat d'alta dels hospitals on estaven ingressats. Així mateix, la comissió ha comunicat que se sospita que hi ha un total de 1.072 casos, registrats a 20 províncies.

Per la seva banda, el brot, l'epicentre del qual se situa a la localitat xinesa de Wuhan, s'ha estès a altres països. Per ara, es té constància de dos casos a Hong Kong, dos a Macau i un a Taiwan. A Tailàndia s'han registrat tres casos, dos dels quals ja s'han curat. A més, el Vietnam n'ha confirmat dos, mentre que Corea del Sud, els Estats Units i Singapur n'han registrat un cadascun.

A més, s'ha reconegut un total de 9.507 persones que han tingut contacte pròxim amb persones infectades, de les quals 8.420 estan en observació i 1.087 s'han donat d'alta.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha resolt aquest dijous que és "massa aviat" per declarar l'emergència de salut pública internacional arran del brot de coronavirus, tot i que ha alertat que a la Xina sí que és una emergència.

"No us equivoqueu. És una emergència a la Xina, però encara no s'ha convertit en una emergència global. El brot és molt perillós a la Xina i també a la regió", ha sostingut el director general de l'OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Per la seva banda, el Govern xinès ha decidit tancar del tot Wuhan. Els vols i les línies de trens s'han cancel·lat, així com el servei de busos i ferris.

El nou coronavirus és un 80 per cent similar al virus de la síndrome respiratòria aguda greu (SARS) que va provocar un brot el 2003 que va afectar 8.098 persones i en va matar 773, principalment a la Xina, segons la informació publicada pel Centre Nacional de Dades Genòmiques de la Xina (NGDC, en anglès).