Actualitzat 12/6/2020 13:25:09 +00:00 CET

La Xina condemna que Twitter hagi suspès 170.000 comptes favorables al Partit Comunista

Aplicació de Twitter en un mòbil.
CLAUDIO SCHWARZ / UNSPLASH

PEQUÍN, 12 juny (DPA/EP) -

El Govern de la Xina ha criticat aquest divendres que la xarxa social Twitter hagi eliminat més de 170.000 comptes "per propaganda" a favor de les autoritats de Pequín, i ha demanat a la companyia que va cofundar Jack Dorsey que actuï de la mateixa manera amb els crítics.

La suspensió es va produir dijous passat i va afectar 23.750 comptes principals i més de 150.000 comptes secundaris considerats "amplificadors" de missatges que, segons el parer de Twitter, distorsionaven la realitat de múltiples qüestions.

Twitter ha descrit aquests comptes com "difusors de narratives geopolítiques favorables" al Partit Comunista a través de relats "enganyosos", tot i que ha matisat que no han tingut gaire tracció, d'acord amb un comunicat de l'empresa.

La Xina ha reaccionat airadament i la portaveu del Ministeri d'Exteriors, Hua Chunying, ha afirmat que "en realitat, Twitter hauria de tancar els comptes que ataquen la Xina", país que ha descrit com "la principal víctima d'abusos i crítiques 'on line' del món".

Pequín ha pogut restringir l'ús de Twitter durant més d'una dècada gràcies al seu extraordinari sistema de control de la informació digital, tot i que alguns usuaris aconsegueixen defugir aquestes restriccions o publicar missatges amb doble sentit en equivalents xinesos, com Weibo.