Piñera ordena als seus ministres que posin els seus càrrecs a la seva disposició per remodelar l'Executiu

Actualitzat 26/10/2019 17:03:58 CET
El presidente de Chile, Sebastián Piñera
REUTERS / CARLO ALLEGRI

MADRID, 26 oct. (EUROPA PRESS) -

El president de Xile, Sebastián Piñera, ha ordenat aquest dissabte a tots els seus ministres que posin els seus càrrecs a la disposició del mandatari en el primer pas per la configuració d'un nou Executiu que respongui les demandes de canvi sol·licitades per la població després de dies de protestes a tot el país.

"He demanat a tots els ministres posar el seu càrrecs a disposició per poder estructurar un nou gabinet per poder fer front a aquestes noves demandes i fer-nos càrrec dels nous temps", ha confirmat el mandatari en una compareixença recollida pel diari 'La Tercera'.

A continuació, Piñera ha sol·licitat al Congrés xilè que doni suport a l'"enorme esforç" a escometre per aplicar l'"ampli i profund" programa de reformes que sol·licita la població.

Piñera, minuts abans, havia ordenat l'aixecament del toc de queda a Santiago després de la conducta "exemplar" demostrada pel milió de ciutadans que van sortir aquest divendres als carrers del país per expressar en pau les seves crítiques a la política econòmica del Govern.

El president ha afegit que "si les circumstàncies ho permeten, és la meva intenció aixecar tots els estats d'emergència a partir de les 24 hores d'aquest diumenge".